افسران جوان ايران پهباد جاسوسي مي‌گيرند، وزارت‌خارجه فرصت به باد مي‌دهد!
 

 

شکار پهباد امریکایی اگرچه براي ملت و نظام بسيار شیرین و بزرگ بود، اما در طول يك هفته اخير كه از اعلام خبر به زمين نشاندن اين پرنده سيا مي‌گذرد، دستگاه عریض و طویل ديپلماسي كشور بر طبق روال منفعلانه خود واكنش در خوري به اين ماجرا نشان نداده است.

به گزارش رجانيوز، این بی عملی و تعلل در برابر اقدام جاسوسی امریکا در مرزهای ایران در حالی از سوی دستگاه سیاست خارجی ایران مشاهده می‌شود که ظاهرا وزیر امور خارجه، این روزها وظیفه اصلی خود را ابراز تاسف از اقدام انقلابی دانشجویان در تسخیر سفارت انگلیس تشخیص داده است.

در حالی که مقام‌هاي رسمی امریکا همچون سخنگوی کاخ سفید و فرماندهی نیروهای ناتو تلاش می‌کنند تا پهباد شکار شده توسط نیروهای نظامی ایران را تحت کنترل نیروهای ناتو در افغانستان معرفی کرده و به نوعی دولت امریکا را از زیر بار مسئولیت بزرگ تجاوز به حریم مرزهای ایران برهانند، وزارت امور خارجه کشورمان به احضار سفرای سوئیس و افغانستان و ارسال نامه به بان کی مون بسنده کرده است.

این در حالی است که حتی تحلیلگران غربی نیز از احتمال اقدامات بسیار شدید ایران و اقدام جنگی تلقی کردن ورود این پهباد به ایران سخن گفته و انتظار تحرکی به مراتب بیشتر از اقدامات کنونی را در قبال نقض حریم هوایی کشورمان از سوی دستگاه دیپلماسی ایران داشته‌اند.

نشریه فرانسوی لو فیگارو در تحلیلی در همین زمینه نوشت: «در وهله نخست اقدام آمریکا مبنی بر اجرای عملیات جاسوسی در خاک ایران می تواند از سوی این کشور به عنوان اقدامی جنگ طلبانه تلقی شود. به همین دلیل است که سازمان سیا انجام چنین عملیاتی را تکذیب می کند.»

اما در شرایطی که به‌جز افکار عمومی داخلی، طرف غربی نیز انتظار برخورد شدید و متناسب با اقدام امریکا در نقض حریم هوایی ایران برای جاسوسی را داشته است، وزارت امور خارجه به ارسال یادداشت اعتراض به دبیرکل سازمان ملل اكتفا کرده است. این در حالی است که موضوع جاسوسی از ایران و نقض حریم هوایی ایران، موضوعی بود که به‌سادگی می‌توانست محور یک قطعنامه پیشنهادی از سوی ایران در سازمان ملل و بسيج كردن كشورهاي همسو با ايران علیه امریکا باشد.

هنوز یک‎ماه از تلاش دیپلماتیک امریکا در سازمان ملل برای تصویب قطعنامه علیه ایران آن‌هم با مستمسک قرار دادن سناریوی مضحک ترور سفیر سعودی نگذشته است و این در شرایطی است که سناریوی مذکور به حدی غیر واقعی بود که مشاور امنیت ملی سابق دولت امریکا نیز به این موضوع اشاره کرد.

در عین حال همه گزارش‌هاي منابع غربی، از جاسوسی بودن ماموریت این پهباد حکایت دارد. به‌طوری که هدایت و کنترل این پرنده به دلیل ماهیت جاسوسی آن حتی در اختیار وزارت دفاع امریکا نبوده و تنها در اختیار سازمان اطلاعات مرکزی امریکا سیا قرار داشته است و این امر شکی را در ماهیت جاسوسی اقدامات این پهباد آنهم با هدایت دولت امریکا برجای نمی‌گذارد.

لو فیگارو در همین زمینه می‌نویسد: «این هواپیمای بدون سرنشین موسوم به آر کیو 170 سنتینال یک هواپیمای تجسسی بسیار پیشرفته است که در سال دوهزار و نه از آن رونمایی شد و تا سال دوهزار و ده در اختیار نیروهای هوایی آمریکا قرار نگرفت. کارشناسان معتقدند دلیلی وجود ندارد از این هواپیمای رادار گریز در افغانستان استفاده شود. زیرا طالبان هیچ گونه راداری برای شناسایی این هواپیماها در اختیار ندارد.» وال استریت ژورنال نیز در باره ماهیت جاسوسی این پهباد در گزارشی اعلام کرد: «مقامات آمریکا اعلام کرده اند هواپیمای بدون سرنشین در کنترل سازمان سیا بوده و به سبب از دست رفتن کنترل هواپیما از سوی کنترل کنندگان در خاک ایران سقوط کرده است.»

در عین حال، فاکس نیوز نیز در گزارشی ماموریت این پهباد را جاسوسی از مراکز استراتژیک ایران عنوان کرده و اعلام کرد: «هواپیمای بدون سرنشین امریکایی از مراکز استراتژیک ایران جاسوسی می کرد. این هواپیمای بدون سرنشین امریکایی ماموریت داشت مراکز حساس (نظامی و هسته ای) را در ایران زیرنظر داشته باشد و به کنترل آن‌ها بپردازد و اطلاعات لازم را درباره آن‌ها جمع کند.»

یک مقام امریکایی نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است: «این پهباد در واقع یک هواپیما از نوع آر کیو - 170 سنتینل بوده که از آن برای جاسوسی بر فراز تاسیسات هسته ای تهران استفاده می شده است.»

بی بی سی نیز در گزارشی با اشاره به ماموریت جاسوسی این پهباد نوشت: «هواپیمای بدون سرنشین امریکا در ایران از مراکز هسته ای جاسوسی می کرده است. یک مقام عالی رتبه پنتاگون نیز که خواست نامش فاش نشود،‌ گفت ان هواپیمای جاسوسی در حال اجرای ماموریت برای سیا بود. شکل و پوشش این هواپیما این امکان را می دهد که بوسیله رادارها شناسایی نشود.»

دنیس گورملی، کارشناس موشکی و هواپیماهای بدون سرنشین در دانشگاه پیتسبرگ درباره اقدامات جاسوسی امریکا در ساله اخیر علیه ایران به نیویورک تایمز گفت: «زیر نظر گرفتن ایران کار تازه ای نیست: ماهواره های امریکا سال هاست بر روی تاسیسات هسته ای، پایگاه های موشکی و دفاعی ایران تنظیم شده اند. اما هواپیمای آر کیو-صدوهفتاد که می تواند در ارتفاع پنجاه هزار پایی پرواز کند در راستای این تلاش ها از اهمیت خاصی برخوردار است. زیرا در حالی که یک ماهواره در حال چرخش می تواند فقط چند دقیقه مکانی را تحت نظر بگیرد، یک هواپیمای بدون سرنشین می تواند به آهستگی حرکت و ساعت ها تصویر تهیه کند و در نتیجه می تواند سرنخ های مهمی به کاری که در حال انجام است، تجهیزات استفاده شده و میزان نیروی کار تهیه کند.»

با یک بررسی آماری در موضع‎گیری‌های هفته اخیر مقاماتی که تریبون دیپلماسی کشور را در اختیار دارند، به خوبی روشن می‌شود که اظهار تاسف از تسخیر انقلابی سفار انگلیس، ضریب بیشتر و پر بسامدتری را در اظهار نظر این مقامات داشته است و این در حالی است که مشخص نیست به چه دلیلی استفاده از ظرفیت بزرگ و غیر قابل خدشه جاسوسی امریکا علیه ایران و نقض حریم هوایی ایران، برای محکومیت امریکا در مجامع حقوقی و عمومی جهانی، به کلی مغفول مانده و در حاشیه قرار گرفته است.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





برچسب ها : افسران جوان ايران, پهباد جاسوسي, وزارت ‌خارجه, شکار پهباد امریکایی, ديپلماسي كشور, ,