آمریکا، میزبان بیست و پنج درصد زندانیان جهان/ طی 30 سال در آمریکا، یک دانشگاه ساخته شد و 31 زندان
میرعلی محمدی- در حالیکه باراک اوباما رئیس جمهور مدعی تغییر در آمریکا در پیام نوروزی خود برای ملت ایران برای بار دوم و با پیروی از الگوهای تبلیغاتی و جنگ روانی از چیزی موسوم به پرده الکترونیک سخن می گفت و خشم ناشی از شکست ویروس های مخرب – ضد صنعتی و ضد اخلاقی - آمریکائی در ورود به سامانه های اینترنتی ایران را در قالب هائی تبیلغاتی و عوامفریبانه مطرح می کرد، هیچکس باور نمی کرد که در داخل آمریکا هفت میلیون نفر که اکثرا جوانان آمریکائی هستند در زندان های ایجاد شده توسط بخش خصوصی این کشور زندگی خود را سپری می کنند آماری که حتی بالاتر از رقم کل زندانیان شوروی سابق در بدترین دوران های تاریخی آن کشور – دوره سرکوبهای خونبار استالینی - است.
به گفته یک فعال آمریکائی، در حالیکه مردم آمریکا فقط پنج درصد مردم جهان را تشکیل می دهند اما بیست و پنج درصد زندانیان جهان متعلق به همین ملت است که رهبران آن مدعی آزادترین دموکراسی جهان هستند و می خواهند الگوی لیبرال دموکراسی را به سایر کشورها توسعه دهند. به گفته محققان علوم اجتماعی، نظام لیبرال دموکراسی در آمریکا نه تنها باعث ایجاد شرکت های بزرگ و لجام گسیخته اسلحه سازی شده که مسلح ترین کشور در تاریخ بشر را ایجاد کرده است، و با پرداخت رشوه های فوق العاده کلان و خرید سیاستمداران کاخ سفید، تنها در دو دهه گذشته شانزده جنگ را بر ملت آمریکا و ملت های جهان تحمیل کرده اند، بلکه نظام لیبرال دموکراسی باعث تاسیس شرکت های بزرگ برای ساخت و اداره زندان های خصوصی شده که نفع آنها در داشتن زندانیان بیشتر است و از طریق ابزارهای غیر قانونی نظیر پرداخت رشوه به سیاستمداران باعث گسترش موج دستگیری و زندانی کردن مردم بویژه جوانان آمریکائی شده اند امری که زندان و زندانی را به یک صنعت سودآور برای بخش خصوصی آمریکا - از طریق دریافت بودجه دولتی و نیز استفاده از نیروی کار ارزان زندانی - تبدیل کرده است.
تعداد زندانیان در آمریکا به اندازه ای زیاد شده است که فرید زکریا خبرنگار معروف آمریکائی، ملت آمریکا را ملت زندانی قلمداد می کند و هفته نامه نیویورکر در گزارشی اعلام کرده است که از هر یکصد هزار آمریکائی، 760 نفر در زندان بسر می برند چیزی که در سطح جهان بی سابقه است. به نوشته این هفته نامه، این رقم در کشورهای اروپائی به حدود 110 نفر زندانی در صد هزار نفر – یک هفتم آمار آمریکا – و در کشورهای جرم خیزی مثل برزیل و لهستان به حدود 190 نفر در صد هزار می رسد.
بر اساس گزارش ها این تعداد زندانی حتی در تاریخ آمریکا بی سابقه است. تا سی سال قبل، تعداد زندانیان در آمریکا یک چهارم رقم فعلی بود. تنها طی دو دهه گذشته میزان بودجه زندان های آمریکا شش برابر شده است و فقط در سال 2011 و تنها در ایالت کالیفرنیا حدود ده میلیارد دلار برای نگهداری زندانیان هزینه شده است و این در حالی است که در همین ایالت بودجه آموزشی کمتر از 6 میلیارد دلار بوده است. آمارها همچنین نشان می دهد طی سی سال گذشته در این ایالت فقط یک دانشگاه ساخته شده است در حالیکه طی این دوره 21 زندان در همین ایالت تاسیس شده و در حالی که هزینه سرانه هر زندانی حدود 50 هزار دلار بوده بودجه سرانه آموزشی نزدیک هشت هزار دلار است.
بنظر می رسد حامیان لیبرال دموکراسی آمریکائی که پس از فروپاشی شوروی خود را برترین نظام سیاسی جهان معرفی می کرد و فرانسیس فوکویاما غزل معروف پایان تاریخ را بر مبنای دکترین فراگیر شدن لیبرال دموکراسی در سطح جهان سرود، اکنون باید دستآوردهای این نظام فاسد مبتنی بر اشرافیت جدید سیاسی – اقتصادی را توجیه کنند که علاوه بر مفاسد و مشکلات قبلی، با سپردن سرنوشت جوانان آمریکائی به دست شرکت های زندان ساز خصوصی، باعث ایجاد بزرگترین زندان تاریخ جهان شده اند و آمریکا - رهبر لیبرال دموکراسی غربی – را تبدیل به بزرگترین زندان جهان کرده اند.
اکنون شاید علل قیام 99 درصدی مردم آمریکا علیه فساد سیاسی در کاخ سفید و کنگره آن کشور و قیام علیه سلطه شرکت های خصوصی – و اشرافیت جدید سیاسی - بر سرنوشت این ملت بیچاره بیشتر ملموس شود و در حالیکه رئیس جمهور بزرگترین زندان جهان تلاش می کند برای ملت ایران اشک تمساح بریزد، که نمی توانند – و البته نمی خواهند - سایت های ضد اخلاقی و ضد نظام ارزشی خانواده را مستقیما ببینند، لازم است کسی آهسته به اوباما بگوید که قبل از وعظ و نصیحت های هدفدار و روانی برای دیگران، و صحبت از پرده الکترونیک، اوضاع بزرگترین زندان جهان را سر و سامان بده و پرده بزرگ آهنین را از جلوی ملت و جوانان آمریکائی کنار بزن. زمان آن رسیده است که اوباما بجای ادعاهای دهن پر کن جهانی، به واقعیت های تاسف بار داخلی آن کشور توجه کند و داخل خانه خود را سر و سامان بدهد و بجای برخوردهای پلیسی و خشونت بار با اعتراضات مردمی و ایجاد بزرگترین زندان خصوصی جهان، بفکر حل و فصل فقر و پرداختن به ریشه های خشم ملت آمریکا باشد.
آیا اوباما می تواند سرنوشت آمریکائیان را تغییر دهد یا همان طور که ملت آمریکا متوجه شده اند فساد سیاسی در واشنگتن چنان فراگیر شده که چاره ای جز بازبینی اساسی در اصول کلان نظام لیبرال دموکراسی نیست؟ برخی جامعه شناسان سیاسی معتقدند تقلای اخیر در آمریکا، تلاشی برای رسیدن به یک نظام سیاسی متفاوت و در واقع یک انقلاب سیاسی بی نظیر بعد از گذشت دو قرن از ایجاد مبانی لیبرال دموکراسی است که گرچه هنوز جهت خود را پیدا نکرده است اما بر این نکته اجماع دارد که وضع و نظام فعلی را نمی خواهد.
مطلب مرتبط:
نظرات شما عزیزان:
برچسب ها :
آمریکا, زندانیان جهان, میرعلی محمدی, تغییر در آمریکا, اوباما, ,