مأموريت به وزير علوم براي تعيين جانشين جاسبي/ اراده‌هاي سياسي در دانشگاه آزاد سرانجام تسليم قانون خواهند شد؟
 

 

شب گذشته در جلسه 696 شوراي عالي انقلاب فرهنگي وزير علوم مأمور شد كه جلسه هيئت امناي دانشگاه آزاد را تشكيل دهد و رئيس پيشنهادي اين دانشگاه را به شوراي عالي انقلاب فرهنگي معرفي كند.

به گزارش رجانيوز، اين مصوبه به معني اين است كه رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي احكام اعضاي جديد هيئت امنا را ابلاغ كرده است و با توجه به تركيب فعلي هيئت امنا، بركناري جاسبي تقريباً قطعي است.

اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد بيش از چهار سال قبل در دستور كار شوراي عالي انقلاب فرهنگي قرار گرفت و علي‌رغم درخواست اين شورا از هيئت امناي دانشگاه آزاد براي ارائه اصلاحيه پيشنهادي خود، هيئت امنا به چنين درخواستي ترتيب اثر نداد.

در نتيجه اهمال هيئت امناي دانشگاه آزاد و اقدام نكردن در مهلت مقرري كه چند بار نيز تمديد شد، شوراي عالي انقلاب فرهنگي رأساً وارد فاز اصلاح اساسنامه شد كه در نتيجه آن، در جلسه 24 فروردین 89 در 25 ماده به تصویب نهایی رسید كه رئيس‌جمهور نيز در ارديبهشت ماه، آن را برای اجرا ابلاغ کرد.

اما به موازات بررسي و تصويب اين اساسنامه در شوراي عالي انقلاب فرهنگي، باند سياسي- اقتصادي ريشه‌دار در دانشگاه آزاد به طراحي موضوع غيرقانوني و انحرافي وقف اين دانشگاه پرداختند و در مجلس نيز با بسيج كردن عوامل خود، توانستند در روزي كه برخي نمايندگان به آن عنوان "يكشنبه سياه" (30 خرداد 89) را اطلاق كردند، طرحي را به تصويب برسانند كه بر اساس آن، وقف دانشگاه آزاد مجاز دانسته مي‌شد.

اين طرح در شرايطي تصويب شد كه شوراي عالي انقلاب فرهنگي به موضوع اساسنامه دانشگاه آزاد ورود كرده و رئيس‌جمهور اساسنامه اصلاحي را ابلاغ كرده بود و مجلس بر خلاف نظر صريح رهبر انقلاب مبني بر اينكه "در موضوعاتي كه شوراي عالي انقلاب فرهنگي ورود مي‌كند، نبايد وارد شود"، چنين طرحي را از تصويب گذراند. البته پس از افشاگري رسانه‌هاي ارزش‌گرا در اين زمينه و اعتراض‌هاي دانشجويي، مجلس اين مصوبه خود را كه شوراي نگهبان نيز آن را برگردانده بود، پس گرفت.

در همين حال، رهبر معظم انقلاب، كميته‌اي فقهي- حقوقي به سرپرستي رئيس قوه قضائيه براي بررسي جوانب وقف دانشگاه آزاد تشكيل دادند. عوامل دانشگاه آزاد تلاش‌هايي براي مخدوش كردن فعاليت اين كميته كردند و حتي عده‌اي از اين عوامل براي استفتا گرفتن از برخي علما و مراجع قم به‌طور پنهاني به قم سفر كردند كه با هوشياري نهادهاي مسوول اين سناريو ناكام ماند.

همچنين آقاي اكبر هاشمي رفسنجاني رئيس هيئت امناي اين دانشگاه در آستانه اعلام نظر نهايي رهبر معظم انقلاب در مورد وقف دانشگاه آزاد، به‌طور غيرمنتظره براي افتتاح يكي از واحدهاي دانشگاه آزاد به بابل رفت و در آنجا ادعا كرد، وقف دانشگاه آزاد منعقد شده و كسي كه بخواهد آن را بر هم بزند، بايد از خدا قوي‌تر باشد. اين اظهارنظر، واكنش آيت‌الله لاريجاني رئيس قوه قضائيه را به‌دنبال داشت و او با صراحت اعلام كرد كه وقف اين دانشگاه از ابتدا منبطل بوده و نيازي نيست كسي آن را بر هم بزند. وي اظهارات هاشمي را ناشايست و اشتباه خواند.

به فاصله چند روز از اين دو اظهارنظر، رهبر معظم انقلاب نظر نهايي خود در مورد وقف دانشگاه آزاد را اعلام و تأكيد كردند كه وقف از نظر شرعي و قانوني صحيح نيست. ايشان در ضمن دستور دادند كه مواد 5 و 10 اساسنامه اصلاح شود. اين دستور رهبر انقلاب، به‌طور ويژه در دستور كار شوراي عالي انقلاب فرهنگي قرار گرفت و شورا با تشكيل كميته‌اي اصلاح اساسنامه را دنبال كرد.

در نهايت، سه‌شنبه، 11 آبان 89 مواد 5 و 10 در دستور شورا قرار گرفت و اصلاحيه اين مواد تصويب شد.

چهار ساله شدن دوره رياست دانشگاه آزاد، انتخاب هيئت امناي استاني براي واحدهاي بزرگ اين دانشگاه، تعيين تكليف اموال دانشگاه و تركيب ‌و ساختار جديد هيئت امنا از مهمترين نكات اساسنامه اصلاح شده توسط شواري عالي انقلاب فرهنگي بود.

* "ماده ۵ " چه بود و چه شد؛ غيرخصوصي به جاي عمومي

* ماده ۵ چه بود؟

بر اساس اين گزارش، در اساسنامه‌اي كه پيش از اين به تصويب شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي رسيده بود، "دانشگاه آزاد مؤسسه‌اي است "عمومي " و غيردولتي و اموال آن به عنوان اموال عمومي محسوب مي‌شود. هيچ يك از اعضاي هيأت مؤسس، هيأت امناء، مديران و ديگر اركان و مسئولين دانشگاه هيچ‌گونه حق مالكيت و حق انتفاع شخصي از اموال مزبور را ندارند و اموال و منافع مزبور منحصرا با رعايت مفاد اين اساسنامه و مقررات حاكم و با رعايت مصلحت دانشگاه، صرف‌ هزينه‌ها، پيشرفت و توسعه فعاليت‌هاي دانشگاه خواهد شد. "

* ماده ۵ چه شد؟

بدين ترتيب براساس ماده ۵، اين بند به شرح ذيل تعريف شده بود كه "دانشگاه آزاد مؤسسه‌اي "غيرخصوصي " و غيردولتي است و اعضاي هيئت مؤسس، هيئت امنا و مديران دانشگاه هيچ‌گونه حق مالكيت و حق انتفاع شخصي بر اموال دانشگاه را ندارند و اموال و منافع مزبور منحصراً با رعايت مفاد اين اساسنامه و مقررات حاكم و با رعايت مصلحت دانشگاه، صرف‌ هزينه‌ها، پيشرفت و توسعه فعاليت‌هاي دانشگاه مي‌شود."

* تغيير واژه "غيرخصوصي" به "عمومي"

بدين ترتيب سرانجام پس از اعلام رسمي نظر مقام معظم رهبري در خصوص غيرشرعي و غيرقانوني بودن وقف اموال دانشگاه آزاد از سوي هئيت موسس اين دانشگاه، وضعيت اموال دانشگاه آزاد از "عمومي و غيردولتي" بودن، با اصلاح بند ۵ به "غيرخصوصي و غيردولتي " تبديل شد.

* "ماده ۱۰ " چه بود و چه شد؛ كاهش سه نفره اعضاي هيئت‌امنا و تغيير يك امضا‌كننده

* ماده ۱۰ چه بود؟

"۱ـ پنج نفر از اعضاء هيئت علمي تمام وقت دانشگاه‌ها در مرتبه دانشياري و يا بالاتر به پيشنهاد و تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي.

۲ـ چهار نفر از اعضاي هيئت مؤسس كه حتماً يك نفر از آنها روحاني باشد.

۳ـ وزراي علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و يا نمايندگان آنها.

۴ـ رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها يا معاون وي.

۵ ـ رئيس دانشگاه (دبير هيئت امناء).

تبصره۱ـ مدت عضويت هيئت امنا چهار سال بوده و در اولين جلسه از بين اعضاء يك نفر به رياست هيئت انتخاب مي‌شود.

تبصره۲ـ در صورت استعفاي هر يك از اعضاء هيئت امنا يا فوت يا بركناري يا ناتواني و يا هر علت ديگر، جايگزين او طبق مقررات اين اساسنامه و براي باقيمانده مدت دوره انتخاب خواهد شد.

تبصره۳ـ احكام اعضاء هيئت امناء با امضاء رئيس هيأت مؤسس صادر خواهد شد."

* ماده ۱۰ چه شد؟

"۱- سه نفر از اعضاي هيئت علمي دانشگاه‌ها با مرتبه علمي دانشيار و بالاتر به انتخاب اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي

۲- سه نفر از اعضاي هيئت مؤسس دانشگاه آزاد كه يكي از آنها حتماً بايد روحاني باشد

۳ـ وزراي علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و يا نمايندگان آنها

۴ـ رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها يا معاون وي.

۵ ـ رئيس دانشگاه (دبير هيئت امنا).

تبصره۱ـ مدت عضويت هيئت امنا چهار سال بوده و در اولين جلسه از بين اعضاء يك نفر به رياست هيئت انتخاب مي‌شود.

تبصره۲ـ در صورت استعفاء هر يك از اعضاء هيئت امنا يا فوت يا بركناري يا ناتواني و يا هر علت ديگر، جايگزين او طبق مقررات اين اساسنامه و براي باقيمانده مدت دوره انتخاب خواهد شد.

تبصره۳- احكام اعضاي هيئت امنا با امضاي رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي صادر خواهد شد."

اما پس از تعلل چند ماهه در معرفي نمايندگان دانشگاه آزاد در هيئت امنا، نهايتاً هیئت موسس دانشگاه آزاد پس از اولین جلسه خود در سال ۹۰ که به ریاست آقاي هاشمی رفسنجانی در محل دفتر مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد، هاشمي رفسنجاني، سید حسن خمینی و حمید میرزاده برای عضویت در ترکیب جدید هیئت امنای دانشگاه آزاد "تعیین" شدند.

شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز چندي پيش دكتر فرهاد دانشجو، دكتر بهمن يزدي صمدي و دكتر فريدون عزيزي را به‌عنوان سه نماينده خود معرفي كرده بود، بنابراين، تركيب نهايي 10 نفره هيئت امناي دانشگاه آزاد اكنون مشخص است و با توجه به اين تركيب بركناري جاسبي قطعي به‌نظر مي‌رسد.

پيش از اين، از فرهاد دانشجو، فرهاد رهبر، غلامحسين الهام، حميد ميرزاده و محمدحسن شجاعي‌فرد به‌عنوان گزينه‌هاي احتمالي رياست دانشگاه آزاد نام برده شده بود. با اين حال، بايد منتظر ماند و ديد آيا روند كارها در دانشگاه آزاد به سير طبيعي و قانوني خود پيش خواهد رفت و يا برخي باندهاي سياسي و اقتصادي كه منافع خود را در حفظ وضع موجود مي‌بينند، باز هم سنگ‌اندازي خواهند كرد؟


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





برچسب ها : مأموريت به وزير علوم, تعيين جانشين جاسبي, اراده‌هاي سياسي دانشگاه آزاد, تسليم قانون, شوراي عالي انقلاب فرهنگي, هيئت امناي دانشگاه آزاد, ,