نشریه داخلی حزب جمهوریخواه ارمنستان در مطلبی به قلم سواک ساروخانیان به بررسی تحولات ایران در سال 2010 میلادی و چشم انداز این تحولات در سال 2011 پرداخته است.
به گزارش ایران دیپلماتیک، این نشریه ارمنستان در تحلیل خود نوشت:سال 2010 برای ایران به حد کافی دشوار بود. در سیاست داخلی و خارجی کشور تحولات مهمی بوقوع پیوست که حاوی ریسک هایی برای توسعه پایدار اجتماعی- اقتصادی و سیاسی کشور بودند. در عرصه سیاست داخلی مواضع محافظه کاران افراطی تحکیم یافتند و اصلی ترین شاخص آن برکناری منوچهر متکی "مرکزگرا" از مقام وزیر امور خارجه بود.
نشریه داخلی حزب جمهوریخواه ارمنستان افزود: تصمیم دادگاه ایران در ماه نوامبر 2010 در خصوص دستگیری فرزند هاشمی رفسنجانی- رئیس جمهوری سابق ایران- را می توان از مهم ترین رویدادهای سال در عرصه سیاست داخلی محسوب کرد، چرا که این امر مظهر شکست نسبی "مرکزگرایان" متحد شده دور رفسنجانی در مبارزه داخلی است. تحولات سیاست خارجی مهم مرتبط با ایران اساساً در ارتباط با برنامه هسته ای ایران بود، که اجرای آن نه تنها متوقف نشد، بلکه قوت تازه یافت. مجازات های تازه به کار رفته علیه ایران هیچ نتیجه ای نداشتند. وخامت شدید روابط ایران و روسیه به موجب سخت شدن موضع کرملین نسبت به مسئله برنامه هسته ای ایران و روند هماهنگی مسائل ایرانی با آمریکا را نیز می توان رویداد مهم سیاست خارجی سال دانست.
نشریه داخلی حزب جمهوریخواه ارمنستان افزود: در عرصه سیاست داخلی اهمیت مهمی خواهد داشت، چرا که در طی امسال کشور آماده انتخابات پارلمانی فوریه 2012 خواهد شد. این انتخابات اولین انتخابات سراسری بعد از سال 2009 خواهد بود، وقتی که محمود احمدی نژاد مجدداً در مقام رئیس جمهور انتخاب شد و در کشور جدی ترین بحران سیاسی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز گردید.
نشریه داخلی حزب جمهوریخواه ارمنستان نوشت: با توجه به این امر، نیروهای سیاسی اصلی عرصه سیاسی ایران فعالانه خود را برای انتخابات آتی که مبارزه سیاسی دوازده ماه آینده در پرتو آن خواهد بود، آماده می سازند. مبارزه رسانه ای و اداری آغاز شده علیه هاشمی رفسنجانی- رئیس جمهور اسبق ایران- در طی ماه های اخیر حاکی از آن است که محافظه کاران اطراف رئیس جمهور محمود احمدی نژاد مرکزگرایان طرفدار رفسنجانی را رقیب اصلی خود قلمداد می کنند.
نشریه داخلی حزب جمهوریخواه ارمنستان نوشت: تصمیم دستگیری مهدی هاشمی ضربه جدی به مرکزگرایان بود، چرا که هاشمی، که در لندن بسر می برد نه تنها در سؤاستفاده اقتصادی و تدارک تظاهرات ضد حکومتی 2009 بلکه در همکاری با سرویس های انگلیسی متهم می شود. می توان انتظار داشت که در سال 2011 تبلیغات رسانه های دولتی علیه اپوزیسیون که نقطه اوج آن در سال 2010 متهم کردن اپوزیسیون در داشتن تماس با سرویس های اطلاعات انگلیسی بود، سخت تر خواهد شد. لازم به ذکر است که اتهامات درباره "رد پای انگلیسی" در ایران چیزی شبیه سنت سیاسی از سال های دهه 1960 است، وقتی آشکار گردید که دولت مصدق توسط سرویس های جاسوسی انگلیسی و آمریکایی تجزیه شده است.
نشریه داخلی حزب جمهوریخواه ارمنستان نوشت: اما لازم به ذکر است که عده ای از مسئولین کنونی اپوزیسیون ایرانی در حقیقت به صورت واسطه ای با انگلیس ارتباط دارد، چرا که عده ای از اقوام کروبی و موسوی به عنوان رهبران اپوزیسیون در انگلیس زندگی می کنند و این امر از سوی تبلیغات دولتی مورد استفاده قرار می گیرد. سرویس های انگلیسی نیز به نوبه خود روغن روی آتش ضدانگلیسی ایران می ریزند. بعد از اعلامیه ج. سوئرز- رئیس جاسوسی می-6 انگلیس- در اکتبر 2010 مبنی بر این که برنامه هسته ای ایران را نه تنها با بررسی ها بلکه عملیات اطلاعاتی ویژه باید متوقف ساخت، ایران رسماً انگلیس را سازمان دهنده اصلی عملیات تروریستی در خاک خود (از جمله از بین بردن متخصصین فیزیک هسته ای) اعلام کرد.
نشریه داخلی حزب جمهوریخواه ارمنستان نوشت: باید انتظار داشت که در جناح مخالف در سال 2011 برای ایفای نقش رهبر رسمی مبارزه سیاسی فعال در جریان خواهد بود. احتمالاً میر حسین موسوی و محسن کروبی رقبای اصلی این مبارزه خواهند بود. موضع هاشمی رفسنجانی نیز بر روندهای جاری در داخل اپوزیسیون نیز تأثیر خواهد گذاشت. آیا او به دفاع کامل از اپوزیسیون خواهد پرداخت یا این که بعد از اقدامات علیه فرزندش به گفتگو و همکاری با محافظه کاران افراطی موافقت خواهد کرد؟ لازم به ذکر است که عملکرد محمد خاتمی- رئیس جمهور سابق- از نکات مهم تحولات سیاست داخلی سال 2011 خواهد بود. خیلی ها معتقدند که محمد خاتمی باید نامزد اپوزیسیون در انتخابات ریاست جمهوری 2013 گردد.
نظرات شما عزیزان:
برچسب ها : موسوی و کروبی از طریق واسطه با انگلیس ارتباط داشتند, نشریه داخلی حزب جمهوریخواه ارمنستان نوشت: تصمیم دستگیری مهدی هاشمی ضربه جدی به مرکزگرایان بود, چرا که هاشمی, که در لندن بسر می برد نه تنها در سؤاستفاده اقتصادی و تدارک تظاهرات ضد حکومتی 2009 بلکه در همکاری با سرویس های انگلیس,