رسانههای بیگانه اعم از شبکههای تلویزیونی ماهوارهای، رادیوها، سایتهای خبری اینترنتی و خبرگزاریها، در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی، همچون ادوار گذشته و البته این بار، با طراحی پیچیدهتری، به دنبال خبرپراکنی و فضاسازی مسموم در جهت بهرهگیری و فرصتسازی از چالشهای انتخاباتی پیش رو و ضربهزدن به جمهوری اسلامی ایران هستند.
BBC فارسی
بنگاه خبرپراکنی BBC فارسی که در چند سال اخیر به شبکهای چندرسانهای تبدیل شده، در آستانه برگزاری انتخاب نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، رویکرد چندلایهای را در مواجهه با این رویداد سیاسی در پیش گرفته است. این رویکرد چند لایه تبلیغی، دو جنبه اساسی دارد که عبارتند از جنبه تبیینی و جنبه تجویزی.
در جنبه تبیینی، BBC فارسی سعی دارد سه لایه تبلیغی را دنبال كند:
لایه یا خط نخست تبلیغی در این حوزه، تأکید بر فرمایشیبودن انتخابات نهمین دوره مجلس است که غالباً با عناوینی چون نمایشیبودن انتخابات، مشخصبودن اکثریت کرسیهای مجلس از پیش از انتخابات و مانند آنها بیان میشود.
لایه دوم نیز تأکید بر به اوج رسیدن اختلافات اصولگرایان و برخورد احتمالاً خشونتآمیز آنها با یکدیگر در جریان برگزاری انتخابات است که مطابق خط تبلیغی BBC فارسی، تبلور وجود اختلاف در لایههای بالایی نظام است.
لایه سوم نیز تأکید و تبلیغ سوت و کور بودن و کمرونقی یا بیرونقی فضای انتخاباتی مجلس است که مطابق خط تبلیغی BBC، به طور عامدانه از سوی برگزارکنندگان انتخابات پیگیری خواهد شد تا جریان انتخابات به محملی برای بروز ناآرامیها و شورشهای اجتماعی تبدیل نشود.
در مجموع، BBC فارسی در این فاز، سه گزاره ذیل را معمولاً با همین ادبیات و در قالبهای مختلف تحلیلی، خبردهی، مصاحبه و مانند آنها تکرار میکند:
گزاره اول: «رقابتهای انتخاباتی مجلس در ایران به دلیل صافی شورای نگهبان و ممنوعیت فعالیت احزاب و گرایشهای غیرخودی، انتخاباتی آزاد و منصفانه نیست» (فرمایشیبودن).
گزاره دوم: «به جای رقابت سالم، در این انتخابات شاهد برخوردهای قضایی و امنیتی و جنگ تبلیغاتی و روانی به قصد حذف رقیب خواهیم بود که عمدتاً به رقابت میان جریان حامی رهبری جمهوری اسلامی و جریان حامی ریاست جمهوری قابل تحویل است.»
گزاره سوم: «انتخابات مجلس نهم به گونهای هدفمند و برنامهریزی شده، انتخاباتی کمرونق خواهد بود تا با کمترین چالش امنیتی، بیشترین بهره سیاسی از آن گرفته شود و در عین حال، آمار مشارکتکنندگان بیش از حد واقعی اعلام خواهد شد.»
در جنبه تجویزی، گویندگان و تحلیلگران BBC فارسی به گونهای غیرمستقیم و حتی در موارد بسیاری، مستقیم، بر لزوم تحریم انتخابات از سوی مردم، اعم از تحریم فعال یا منفعلانه تأکید میکنند.
مقصود از تحریم فعال، غالباً نوعی تحریم همراه با تشویق دیگران به این گزینه از طریق دیوارنویسی، اسکانسنویسی، برگزاری کمپینها و مانند آنهاست و تحریم منفعلانه نیز صرف رأی ندادن را شامل میشود.
نکته مهم این است که BBC فارسی، این لایههای چندگانه تبلیغی را عمدتاً از زبان مهمانان و تحلیلگران مدعو خود که اغلب شامل فعالان سیاسی و روزنامهنگارانی میشوند که پس از انتخابات ریاست جمهوری گذشته به خارج از کشور سفر کردهاند، پیگیری میکند و در این چارچوب، تلاش وافری دارد تا اعلام شرکت نكردن اصلاحطلبان داخلی در انتخابات را به منزله نوعی تحریم انتخابات از سوی آنها جلوه دهد.
مطالب مرتبط:
گزارش اول/ سه هدف عمده غرب از القاي جنگ قدرت در آستانه انتخابات مجلس ايران
گزارش پنجم/ طراحي ضد انقلاب براي لوث كردن مشاركت در انتخابات مجلس چيست؟
گزارش ششم/ كارهايي كه كانديداها بايد بهجاي كاغذ ديواري كردن در و ديوار شهر بكنند!
گزارش هفتم/ 10 كاري كه كانديداها ميتوانند براي كور كردن خط تحريم دشمن بكنند
گزارش هشتم/ چشم طمع دشمن به اولين انتخابات بعد از فتنه با قومگرايي و سياهنمايي
گزارش 9/ جريانهاي سياسي چگونه ممكن است آتشتهيه توطئه امنيتي دشمن شوند
گزارش 10/ نقش وعدههاي غيرمنطقي و تنشهاي قومي در بحرانهاي امنيتي انتخابات
گزارش 11/ ارزش امنیتی انتخابات مجلس برای بیگانگان و جریانهای ضد انقلاب
نظرات شما عزیزان:
برچسب ها : گزارشهای راهبردي, انتخابات مجلس, خط تبليغي بيبيسي, انتخابات مجلس, BBC فارسی, ,