مشروح سخنان رئیس جمهور در گفتگوی ویژه تلویزیونی

محمود احمدی نژاد رییس جمهور اسلامی کشورمان در گفت و گوی زنده تلویزیونی به طور مشروح به سئوالات مختلف درباره مسائل مختلف داخلی و بین المللی پاسخ گفت.
 
محمود احمدی نژاد رییس جمهور اسلامی کشورمان در گفت و گوی زنده تلویزیونی به طور مشروح به سئوالات مختلف درباره مسائل مختلف داخلی و بین المللی پاسخ گفت.

به گزارش بی باک به نقل از فارس محمود احمدی‌ نژاد، رئیس جمهوری کشورمان در گفت‌وگوی ویژه تلویزیونی با شبکه اول سیما درباره برگزاری اجلاس «نم» در تهران اظهار داشت: همه دنیا فهمید که اجلاس غیرمتعهدها بسیار مهم است.

وی افزود: این اجلاس در زمان بسیار مهمی انجام شد و از آنجا که در تهران برگزار شد و عنوان و موضوع آن هم موضوع روز دنیا بود برجسته شد.

رئیس جمهور با اشاره به شعار اجلاس شانزدهم غیرمتعهدها در تهران اظهار داشت: از ابتدای تاریخ انسان‌ها دنبال سعادت و کمال و پیشرفت و رفاه بودند و همه این‌ها در سایه صلح پایدار تحقق می‌یابد.

احمدی‌نژاد افزود: صلح نماد همه زیبایی‌هایی است که باید اتفاق بیفتد و همه خوبی‌ها در سایه صلح پایدار در تاریخ تأمین شده است.

رئیس جمهور گفت: توده‌های مردم نقش اصلی را در تحقق صلح دارند و دنبال آن هستند و دعوایی با هم ندارند و همه اختلافات و دعواها و کینه ورزی‌ها از ناحیه مدیران یا مدعیان مدیریت است.

احمدی‌نژاد افزود: مدیریت حاکم بر دنیای امروز پدر ملت‌ها را در آورده و هیچکس احساس آرامش و امنیت نمی‌کند و همه نگرانند و فقر و کینه ورزی هست.

وی ادامه داد: علت آنکه همه دنیا در تلاطم است مدیریت نامناسب است که ریشه آن انحصاری بودن مدیریت جهانی است.

«انحصار فساد می‌آورد و اینکه اقلیتی در همه دنیا حاکم باشند و به جای همه تصمیم بگیرند فساد آور است و نکته دیگر اینکه مدیریت آنها برای دوستی نیست بلکه برای قدرت و توسعه‌طلبی است.»

رئیس جمهور گفت: هر جا درگیری هست حداقل یک طرف آن به دنبال قدرت‌طلبی و توسعه‌طلبی است و حتی در داخل کشور نیز منشا بسیاری از دعواها همین خودخواهی‌ها و قدرت‌طلبی است.

احمدی‌نژاد گفت: اگر مدیریت سالم باشد کارها پیش می‌رود اما وقتی خودخواهی‌ها و دخالت‌ها و قدرت‌طلبی‌ها و تنازعات باشد مشکل بوجود می‌آید.

وی ادامه داد: اصلا ساختار و سازمان‌دهی و ادبیات حاکم بر مدیریت دنیا قدرت است و حزب‌بازی و شورای امنیت و حتی شعارهایی که با ظاهر آزادی و صلح و حقوق بشر و دموکراسی می‌دهند ابزاری برای قدرت‌طلبی است.

رئیس جمهوری گفت: این مدیریت دمار از بشریت در آورده و باید اصلاح شود و همه جا هم باید اصلاح شود و ما هم خود را نیازمند اصلاح می‌دانیم اما میزان اصلاح متفاوت است.

احمدی‌نژاد افزود: همه نیازمند به اصلاح هستند و هنوز ملت‌ها به سعادت واقعی نرسیده‌اند و یک وجه اساسی در اصلاح مدیریت‌ها مشارکت همگانی در مدیریت است.

وی افزود: اصلاح مدیریت جهانی در سایه مشارکت عمومی حرف دل همه ملت‌هاست.

رئیس شورای امنیت ملی کشورمان اظهار داشت:‌ اصلاح مدیریت جهانی نیازمند مشارکت عمومی است و اینگونه نیست که ما درگیر و جایگزین شویم بلکه همه باید ضرورت اصلاح را درک کنند و پای آن بایستند.

احمدی‌نژاد افزود: خداوند در قرآن تصریح کرده اصلاح امور در گرو اصلاح انسان‌هاست و همه دیدگاه‌ها، اندیشه‌ها، ذهنیت‌ها و اراده‌ها باید تغییر کند.

وی ادامه داد: اینکه گروه اندکی بیایند و بخواهند امور را اصلاح کنند به اندازه دایره وجودی خودشان اصلاح می‌کنند و اصلاح کل در گرو تصمیم و مشارکت همگانی است.

رئیس جمهور گفت: اگر ما می‌خواهیم عدالت و دوستی برپا کنیم و حق‌کشی‌ها را از بین ببریم همه باید وارد صحنه شوند و همه بدون ترس و تحمیل در تصمیم‌گیری‌های جهانی مشارکت کنند.

احمدی‌نژاد افزود: وقتی یک ملت آزادانه و آگاهانه تصمیم بگیرند برآیند تصمیمات آنها حتما خوب است و فصل مشترک انسان‌ها فطرت الهی است.

وی ادامه داد: دولت‌ها هم همینطور و اگر همه دنیا بیایند دیگر نمی‌شود تبعیض ایجاد کرد و دیدگاه اقلیت را تحمیل کرد و بی‌عدالتی آفرید.

احمدی‌نژاد گفت: در چنین فضایی دولت آمریکا به اندازه خودش و سایر دولت‌ها نیز به اندازه خودشان نقش آفرین هستند. ادبیات اصلاح مدیریت جهانی تازه در دنیا مطرح می‌شود اگر چه خواست فطری انسان‌ها است و پیش از این بروز و ظهور نداشته است.

وی افزود: من وقتی اولین بار رفتم سازمان ملل این موضوع را مطرح کردم اما حالا در سال هشتم تازه طرح این موضوع عمومیت یافته است.

رییس جمهور ادامه داد: اول باید خود مدیران اصلاح شوند تا خواستار عدالت شوند و مردم باید دنبال عدالت باشند تا مدیران عادل را انتخاب کنند و این یک تحول مبنایی است.

احمدی‌نژاد گفت: الان خوشبختانه ادبیات عدالت محوری مطرح شده اما این کار لوازمی دارد و دولتی که می‌خواهد این را پیگیری کند فرض کنید دولت ایران اول باید خودش را اصلاح کند و عادل باشد و به همان نسبت در محیط بین‌الملل اثر بگذارد.

رئیس جمهور گفت: فرض کنید 200 حاکم ظالم در دنیا دور هم جمع شوند خروجی آنها مثبت نخواهد بود و حتما نتیجه کار آنها آثار منفی خواهد داشت.

احمدی نژاد افزود: شعار اجلاس «نم» دو مخاطب دارد و مخاطب اصلی مدیران هستند اما عموم مردم هم مخاطب این شعار هستند و نگاه مردم به مدیریت در انتخاب‌ها و مطالبات و اثرگذاری‌ها مهم است.

وی تصریح کرد: همه جامعه بشری باید به این نقطه برسد و امیدواریم با درست شدن ادبیات مشارکت همگانی در مدیریت جهانی در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل هم انعکاس خوبی داشته باشد.



*سیاست خارجی ایران تکه تکه نیست و دولت متولی آن است



رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی ،با اشاره به حضور خود در مجمع عمومی سازمان ملل به عنوان رئیس جنبش کشورهای عضو گروه «نم» گفت: ما حرف‌های خود را در اجلاس‌های مختلف زنده‌ایم و این حرف‌ها یکی است. در اجلاس اول در خصوص عدالت، کرامت انسانی، توجه به حقوق برابر و آزادی انسان‌ها در سایه مدیریت مشترک انسانی صحبت کردم و البته بیان این مسئله ظرافتی در خود دارد چرا که اگر مدیریت مشترک جهانی برپا شود همه باید در آن مشارکت داشته باشند.

وی افزود: حکومت جهانی،حکومت مشارکت مردم و توده‌ها در عرصه جهانی است و اصلا حکومت فردی معنا ندارد که کسی تمام دنیا را اصلاح کند،بلکه او پرچمدار است.

رئیس جمهور ادامه داد: اگر ملت عاشق عدالت باشند، عدالت برپا خواهد شد. و آن مدیر و پرچمدار تمام آن مولفه‌ها را ایجاد می‌کنند.

وی در ادامه با اشاره به ضرورت ساختارها در عرصه جهانی گفت: ما باید این ادبیات جهانی را که تازه در دنیا مطرح شده است،در عرصه اجرایی مطرح کنیم ، چرا که تازه ترین این ادبیات در سطح اجلاس «نم» مطرح شده است.

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در اجلاس نم زمینه برای ایجاد ساختارها فراهم شد، گفت: باید اراده‌های این 120 کشور در فضای بین‌الملل جاری بشود چرا که هیچ ساختاری وجود ندارد و ما باید ساختارها را ایجاد کنیم و ماموریت بزرگ ما همین است.

احمدی‌نژاد با اشاره به برنامه‌های ایران برای ریاست اجلاس نم و ایجاد ساختارهای لازم گفت: این مطلب درست است و برای ایجاد یک فعالیت صحیح باید ساختاری برای نم ایجاد شود.

وی افزود: خوشبختانه ما اجازه‌ای از اعضا گرفتیم تا بتوانیم برای نم ایجاد ساختار بکنیم، البته با کمک خودشان و برنامه‌هایی نیز در این خصوص تهیه شده است.

رئیس جمهور با اشاره به اهمیت اجلاس نم گفت: یکی از دلایل گل کردن این اجلاس تمرکز تبلیغات دشمن بر این اجلاس بود و بیش از یکسال و نیم است تمرکز دشمن بر این اجلاس است و رسانه‌های استکباری نیز استاد کار تبلیغاتی هستند و در این زمینه نیز بسیار قوی‌تر از ما هستند.

وی افزود: ما از لحاظ تبلیغات بین‌المللی در نامناسب‌‌ترین حالات خود قرار داشتیم و حتی برخی تردید داشتند که بیایند اما با سفر من به مکه و مطرح شدن برخی گفت‌وگوها و تحلیل ایران از برخی وقایع منطقه بسیاری متوجه شدند که باید به ایران بیایند.

احمدی‌نژاد با اشاره به ضرورت سفر خود به عربستان برای اجلاس مکه و انتقاد برخی از این مسئله گفت: اولین نکته اینجاست که سیاست خارجی نمی‌تواند تکه پاره باشد و هر کسی در مورد آن حرف بزند. دولت مسئول این کار است و آن را دنبال می‌کند؛ نه اینکه هر کس تریبون پیدا کرد یک نیش به همسایه‌ها بزند و دولت آن را قبول ندارد.

رئیس جمهور ادامه داد: ما با یک کشور رابطه نداریم و آن را از اساس قبول نداریم و در کنار این با یک دولت نیز رابطه نداریم .البته ما با ملت آن رابطه داریم، ما با ملت آمریکا مشکلی نداریم و آنها را دوست داریم و فقط گروه‌هایی هستند که کاری کردند که رابطه ما قطع شود وگرنه ما با بقیه دنیا دوست هستیم.

وی افزود: زمانی که می‌گوییم به دنبال عدالت هستیم برای همه به دنبال عدالت هستیم؛ برخی‌ها دخالت بیجا می‌کنند و متوجه نمی‌شوند که حرفی که باید بزنند باید هماهنگ کنند البته برخی رسانه‌ها آزاد هستند و می‌توانند نقد کنند اما آنها هم نباید به مسئولین کشورهای دیگر توهین کنند و این را ما قبول نداریم.

احمدی‌نژاد ادامه داد: توهین به رهبر یک کشور نه اخلاق ماست و نه اخلاق جمهوری اسلامی است.

رئیس جمهور ادامه داد: چرا ما باید در اجلاس عربستان حضور نداشته باشیم؛ ما با عربستان مشکلی نداریم دشمنان اصلی می‌خواهند که ما دشمن باشیم. ولی ما چه دشمنی داریم.

وی افزود:چه وقت ما به سرزمین دیگران چشم داشتیم که برخی می ریزند جایی را داغان می کنند، این اخلاق ملت ایران نیست، ملت ایران همین است که دیدید، در شرایطی که ثقل و تمرکز تبلیغات علیه ایران است و با برخی از دوستان ما تماس گرفته بودند که به ایران نیایند.

احمدی‌نژاد ادامه داد: این اتفاق بزرگی بود البته این به معنای این نیست که تمام معادلات جهان زیر و رو می‌شود .هنر ما این است که این مسیر را جلو ببریم.

رئیس جمهور با اشاره به این که در اجلاس گروه نم اتفاقات بزرگی روی داد اظهار داشت: اولا همه دیدند تمام ایران کشور امنی است و ثانیا برخلاف تبلیغات ایران سعه صدر وسیعی دارد و به تمام دنیا احترام می‌گذارد و نظرات آنها محترم است.

وی افزود:ما معتقدیم باید مدیریت جهانی از همینجا شروع شود و فرصت دادیم همه صحبت کنند. حتی در مدیریت جلسه همه این موارد را رعایت کردیم و سایرین را در مدیریت جلسات مشارکت دادیم.

احمدی‌نژاد گفت: در کمیسیون‌ها نیز فضای بسیار آزادی حکم فرما بود، این 700 بندی که تصویب شده است بیانگر فضای آزاد حاکم بود.اینجا من نظر همه را خواستم حتی در برخی از موارد که ما احتمال می‌دادیم تحفظاتی وجود داشته باشد، همه راضی بودند.

رئیس جمهور ادامه داد: همه این اجلاس را مال خود می‌دانستند، وقتی اجلاس پایان یافت، افرادی که در اجلاس حضورداشتند به هم تبریک می‌گفتند اما باید این نکته را یعنی احترام به همه، کرامت انسانی را حفظ کنیم.

وی افزود: ما باید این فضا را حفظ کنیم چرا که آرمان‌های ما زمانی فرصت تحقق در دنیا را پیدا می‌کند که ما آن را در جهان مطرح کنیم. خیلی از دوستی‌ها تجدید شد با برخی از کشورها مدت‌ها رفت و آمد نداشتیم اما اینجا رفت و آمد شد و من نزدیک به 45 ملاقات رسمی داشتم، تمام روابط مرور شد و هرجا گیری بود بلافاصله همکاران من برای رفع آن مراجعه می کردند همه با عشق و امید آمدند و با عشق و امید رفتند و این خیلی مهم است. چرا که آنها می‌گفتند ما خوشحالیم از اینکه مدیریت جنبش را به ایران محول کنیم.



*نخواستیم از دستاوردهای اجلاس عدم تعهد بهره‌برداری خاص کنیم



رییس جمهور تصریح کرد: ملت ایران آمادگی این را دارد که در خدمت ملت‌ها باشد و یک تفاهم بین‌المللی ایجاد کند.

احمدی‌نژاد بر همین اساس به پوشش رسانه‌ای اجلاس از سوی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: سابقه نداشته حدود 30 نقطه پخش مستقیم داشته باشند و این به معنی اطمینان خاطر به مدیریت اجلاس است؛ پخش مستقیم هزاران ظرافت دارد و هر لحظه ممکن است با یک اتفاق در سطح بین‌المللی مسئله‌ای را بوجود آورد.

رئیس جمهور یادآور شد: مثلا یک نفر حرفی را بزند و یک مشکل ایجاد کند اما ما به قدری اعتماد به نفس در مدیریت اجلاس داشتیم که 25 تا 30 شبکه تلویزیونی به طور مستقیم برنامه را پخش می‌ کردند.

وی ادامه داد:برخی از اجلاس هارا 300 شبکه به طور مستقیم پوشش می دهند اما تنها درون سالن را پخش می‌کند، اما اینکه مدیریت تصمیم بگیرد تمام زوایا را آنلاین و زنده پخش کند به معنی اعتماد به نفس بسیار بالاست که خوشبختانه بسیار خوب هم برگزار شد.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه ما در آغاز راه هستیم، گفت: سخنان بنده به معنی این نیست که مشکلات وجود ندارد و همه چیز عالی است، بلکه راه طولانی را در پیش داریم ، ما فعلا درباره جنبش عدم تعهد صحبت می‌کنیم که می‌خواهد احیا شود و همه باید در این راه کمک کنیم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه برخی می‌خواهند بگویند ما خرج نکردیم،اظهار داشت: یعنی چه خرج نکرده‌ایم. اصلا چرا نباید خرج کنیم، بنده لوس‌بازی و ریاکاری را دوست ندارم، بالاخره وقتی ملتی می‌خواهد بر طراز جهانی بنشیند باید هزینه بدهد منتها خودمان نباید اشرافی‌گری کنیم.

وی همچنین در خصوص ماشین‌های میهمانان اجلاس نیز گفت: ما باید بهترین ماشین‌ها را در اختیار میهمان‌هایمان قرار دهیم، ملت ایران مگر بهترین‌ها را در اختیار میهمانان خود قرار نمی‌دهند؟ بهترین‌ها را باید بیاوریم چرا که این عزت ملت ایران است.

احمدی‌نژاد یادآور شد: منِ احمدی‌نژاد نباید دنبال اشرافی‌گری باشم. اما برای میهمان باید پذیرایی خوب کنیم چرا که به ملت ایران احترام گذاشته است و معادلات بین‌المللی را به نفع جمهوری اسلامی تغییر داده است.

رئیس جمهور در پاسخ به این سؤال که برنامه‌‌های جمهوری اسلامی ایران برای ریاست 3 ساله بر جنبش عدم تعهد چیست، اظهار داشت: اینکه جزئیات برنامه را بگویم درست نیست؛ ما برای ساختار، دبیرخانه، بخش‌های مختلف اقتصادی، جوانان، زنان، اصلاح سازمان ملل و حل مشکلات درونی اعضا و همگرایی آنها برنامه‌هایی را تنظیم کرده‌ایم.

وی ادامه داد: اولین کار مدیریت همگرایی است و طراحی کردیم چگونه نظرات را هماهنگ کنیم و با سفر به سازمان ملل کار عملیاتی را کلید می‌زنیم و امیدوارم اتفاق خوبی بیفتد.

احمدی‌نژاد با تاکید بر اینکه افرادی که فشار سنگینی آوردند تا از اجلاس بهره‌برداری خاص کنند تصریح کرد: ما زیربار نرفتیم و گفتیم که در آن صورت سوء استفاده خواهد بود، ما فردا می‌خواهیم از آنها دعوت کنیم و نمی‌خواهیم بهره‌برداری به نفع موضع خاص خود داشته باشیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه ما آرمان‌هایی مثل عدالت، کرامت و صلح جهانی در اجلاس داریم، افزود: فعلا هنر ما این نیست که ما در موضوع هسته‌ای ظرفیت اجلاس را کاملا خرج کنیم،‌بلکه هنر ما این است که در آرمان‌های بزرگمان همراه درست کنیم. و اگر این همراهی 20 درصد باشد ما موفق هستیم و اگر صددرصد شد خیلی برنده‌ایم.

وی تصریح کرد: کوته‌بینی است که این مسئله گفته شود که ما هر بندی بگوئیم مورد توافق همه باشد و شاید همین نگاه بود که اجلاس شانزدهم را برای همه اعضا شیرین کرد.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سؤال که یک سال و نیم از تحولات خاورمیانه می‌گذرد، آیا به نظر شما این تحولات مصادره به مطلوب شده یا به نفع مردم منطقه است، گفت: یک سطح، سطح بسیار کلان است. بنده ایمان و اعتقاد دارم تمام تحولات در مسیر کمال جامعه بشری و عدالت جهانی است.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه مناسبات حاکم ظالمانه است، افزود: هرچقدر مردم بیدارتر شوند به نفع ماست و هرچه سطح مطالبات مردم در مسیر عدالت بالاتر رود به نفع ما خواهد بود.

وی با بیان اینکه برای تحلیل درست باید تفکیک ایجاد کرد، افزود: بین مطالبات مردم و کسانی که مدیریت می‌کنند، باید تفکیک قائل شد؛ مردم همه جا خوبند و کرامت و عدالت را می‌خواهند، مگر یک عده قلیل و اقلیت محض و الا توده مردم به دنبال همان عدالت و کرامت هستند، حال ممکن است عمق آن متفاوت باشد که بستگی به سطح بیداری نهضت‌ها دارد.

احمدی‌نژاد با تاکید بر اینکه وقتی بحث مدیریت‌ها به وجود می‌آید لزوما آن مدیریتی نیست که مردم می‌خواهند،گفت: باید تفکیک کرده و جداگانه تحلیل کرد، و این یک حرف با دو ادبیات متفاوت است.

رئیس‌جمهور با اشاره به مدیریت اجلاس تهران تصریح کرد:بهترین مهمان‌نوازی را ملت ایران انجام داد؛ هر کدام از مهمانان به داخل شهر، هتلها ، محل زیارتی و تفریحی می‌رفتند وقتی برمی‌گشتند مخصوصاً یکی از مسئولان ایرانی را پیدا می‌کردند و می‌گفتند مردم ایران خیلی خوب هستند.



*شاید در آینده خاطرات دوران سکوت را بگویم/ بدون تردید از لحاظ علمی در منطقه اول هستیم



احمدی نژاد اظهار داشت: در حال حاضر بشریت در حال عبور از یک نقطه عطف است و نظم موجود در ذهن بشریت فرو ریخته است.

وی افزود: در حال حاضر شاهد بیداری عمومی در جامعه جهانی هستیم و این مسئله ربطی به منطقه ما ندارد و بشریت به این باور رسیده که نظم کنونی نمی‌تواند خواسته‌های آنان را تأمین کند و این خیلی مهم است.

رئیس جمهور کشورمان ادامه داد: در حال حاضر یک فرصت تاریخی برای ما پیش آمده چرا که ما می‌توانیم مطالبات مردم را جهت‌دهی کنیم و این خیلی نکته خوبی است.

وی خاطرنشان کرد: من نمی‌گویم که ما بر مردم مسلط شویم چرا که من اعتقاد ندارم کسی بر کسی دیگر سیطره دارد؛ حتی حکومت اسلامی؛ ما نمی‌توانیم جای مردم تصمیم بگیریم.

احمدی‌نژاد گفت: من نباید به جای یک جوان تصمیم بگیرم بلکه باید راه را به او نشان دهم و او باید خودش انتخاب کند و اگر انتخاب کرد کارش ارزش دارد.

رئیس جمهور کشورمان تصریح کرد: بهترین و زیباترین اعمال اگر تحمیل شود ارزش ندارد و بدترین کارها اگر تحمیل شود آن شخص گناهی را مرتکب نشده است.

وی اظهار داشت: توده‌های مردم در دنیا باید به تصمیم برسند چرا که تغییرات بیرونی تابع تغییرات درون انسان‌ها است و انسان است که اصالت دارد.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: وقتی که ما سخن از عدالت به میان می‌آوریم مثل شعار دموکراسی غربی نیست که با تکیه بر آن تفکرات خود را بر ملت‌ها تحمیل می‌کند و در آن شرایط است که وقتی 100 درصد مردم هم به کسی رای می‌دهند ولی خودشان آن شخص را قبول ندارند می‌گویند که دموکراسی وجود ندارد.

رئیس جمهور کشورمان اضافه کرد: وقتی که ما سخن از عدالت به میان می‌آوریم معتقدیم که حتی اگر حق علیه خودمان هم باشد باید آن را بگوییم.

رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه اساس انحراف در مدیریت غربی به خاطر تلقی آنها از انسان است افزود: غربی‌ها انسان را مادی می‌دانند و می‌گویند که انسان باید تابع ثروت، لذت و بهره‌مندی باشد ولی ما می‌گوییم که عظمت انسان به فداکاری و محبت است.

احمدی‌نژاد ادامه داد: ادبیات ما امروز در دنیا مشتری پیدا کرده است و ما باید این ادبیات را به همه معرفی کنیم؛ امروز فطرت‌ها در حال بیدار شدن است و بر همین اساس من معتقدم که بیداری کنونی جهانی است و منحصر به منطقه ما نیست.

وی گفت: البته به یک تعبیر همه بیداری‌های کنونی اسلامی است چرا که خدا یک دین بیشتر نفرستاده است و حضرت مسیح و سایر پیامبران یک چیز را گفته‌اند.

احمدی‌نژاد گفت:با وجود اینکه ممکن است خیلی از مارک‌ها و حرف‌ها را در مورد بنده بگویند ولی این نکته را هم می‌گویم توده‌های مردم مشکلی ندارند چرا مسلمانان با مسیحیان باید مشکل داشته باشند؟ اگر یک مسیحی تابع پیغمبر خدا باشد و ما هم تابع پیغمبر خدا باشیم چه مشکلی با هم داریم مگر پیامبر‌ها با هم دعوا دارند.

احمدی‌نژاد ادامه داد: حضرت مسیح گفته که مهربانی کنید و خدا پرست باشید و پیامبر ما هم همین را گفته؛ چرا ما باید دعوا داشته باشیم، این دعوا تحمیلی است و توده‌های مردم با هم مشکلی ندارند.

رئیس جمهور کشورمان تصریح کرد: اینکه یک نفر در آمریکا بگوید من عدالت و آزادی می‌خواهم نامش چیست؟ آیا این بیداری غیر اسلامی است در حال حاضر دعوا بر سر اسم‌ها و قبیله‌ها نیست بلکه بر سر اصل حقیقت انسانی است و ما باید این موضوع را ترویج کنیم.

احمدی‌نژاد در ادامه این گفت‌وگو در پاسخ به سؤالی در خصوص نتایج مسابقات المپیک و پارالمپیک ورزشکاران ایرانی اظهار داشت: ما هم در المپیک و هم در پارالمپیک جهش خیلی خوبی داشتیم و نتایج خوبی گرفتیم.

وی افزود: مسئولین باید در تراز ملت ایران بیاندیشند و این نکته مهمی است؛ اگر در ذهن ما این باشد که ملت ناتوان است و بخواهیم ناتوانی‌های خودمان را به ملت تحمیل کنیم مانع حرکت آنها می‌شویم در حالیکه مسئولین باید مانع‌بردار باشند.

احمدی‌نژاد گفت: اگر مسئولین موانع را بردارند می‌بینیم که ملت در هر عرصه‌ای که وارد می‌شوند می‌درخشند.

رئیس جمهور کشورمان اضافه کرد: در طول 7 سال اخیر در بخش عمده صنایع کشور ظرفیت‌ها دو برابر شد و این کار را مردم از طریق اصل 44 انجام دادند.

وی اضافه کرد: به طور مثال یک نفر پولدار شده اگر آن فرد خلاف کرده باید جلوی خلاف آن فرد را گرفت اما اینکه به صرف پولدار شدن یک فرد کسی عصبانی شود درست نیست.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: در عرصه ورزش هم باید به توانمندی‌های ملت ایران باور داشته باشیم.

وی تصریح کرد: افرادی که سند چشم‌انداز را پیشنهاد کردند زحمت زیادی کشیدند ولی به اعتقاد من این افراد دریافت کاملی از توانمندی‌های ملت ایران نداشتند.

رئیس جمهور ادامه داد: بطور مثال گفتند که ما باید در سال 1404 از لحاظ علمی در منطقه اول باشیم ولی در حال حاضر که 7 سال گذشته ما از لحاظ علمی در رتبه اول قرار داریم.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ما از لحاظ علمی و فناوری در منطقه اول هستیم؛ اول ممکن است که در تعداد مقالات دوم باشیم ولی در رشد مقالات اولیم و در کل به لحاظ وزنه علمی و فناوری بدون تردید در منطقه اولیم.

رئیس جمهور کشورمان با تاکید بر این نکته که ملت ایران به دنبال عدالت است اضافه کرد: اگر من به نوعی دنبال قدرت باشم به همان نسبت به حال ملت مضر هستم و فرقی نمی‌کند که چه شعاری دهم.

وی افزود: همه باید کرامت و عظمت ملت را به رسمیت بشناسیم چرا که مردم صاحب ما هستند.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه در طول سال‌های اخیر حد و مرز را نشناختند ولی ما سکوت کردیم اضافه کرد: سکوت ما به حرمت دولت بود چرا که ما خودمان را کسی نمی‌دانیم که ناراحت شویم .

رئیس جمهور در پاسخ به این سؤال که آیا می‌توانید برخی از حرف‌های دوران سکوت را الان بگویید گفت: اجازه دهید که این حرف‌ها در سینه ما بماند ولی شاید در آینده خاطرات را بگوییم.

احمدی‌نژاد با طرح این پرسش که چرا برخی‌ها می‌خواهند بگویند که ملت در انتخابشان اشتباه کرده‌اند اظهار داشت: ما که کسی نیستیم ولی لااقل به ملت احترام بگذارید چرا که من هم حتی یک لحظه حس نکردم که بالاتر از نوکر مردم هستم و این بالاترین افتخار است که نوکر و جاروکش ملت ایران باشم.

احمدی‌نژاد اضافه کرد: مثلا اگر فردی می‌خواهد سال دیگر رئیس جمهور شود می‌تواند خودش را به ملت معرفی کند و ملت هم که آگاه است و انتخاب می‌کند بر همین اساس توهین و تهمت جایی ندارد و این مسائل از هر ناحیه‌ای که صادر شود متعلق به ملت ایران نیست.

وی تصریح کرد: ملت ایران خیلی بزرگوار است که امثال ما را روی کار آورده و اختیار کشور را با اعتماد به ما سپرده است بر همین اساس باید قدر این اعتماد را دانست و کنار مردم بود.



*اخلال کنندگان بازار ارز را رها نمی‌کنیم



اظهار داشت: یکی از مشکلات اقتصادی که پیش آمد مشکل ارز بود و بالاخره دشمن مسائلی را درست کرده بود اما مقدار زیادی هم ناشی از آن بود که باندهای داخلی فقط برای اهداف سیاسی و اقتصادی وارد شدند.

وی افزود: خودشان از یک طرف بازار ارز را به هم ریختند و از یک طرف دولت را متهم کردند و به دولت فحش دادند؛ خب این واقعا اخلاقی نیست.

رئیس جمهور درباره هویت اخلال کنندگان در بازار ارز گفت که این افراد مشخص هستند و مقداری در یک سال و نیم اخیر دولت دستش بسته شد اما بالاخره دست دولت باز می شود و با آنها برخورد می کنیم و خود ملت هم یقه آنها را می گیرند و اینطور نیست که تمام شده باشد.

احمدی‌نژاد افزود: البته بروز این مشکلات مقداری ناشی از فشار بیرونی بود ولی در داخل هم شوک وارد کردند که البته ما داریم مدیریت می کنیم اما هماهنگی فشارهای داخل و خارج، مسأله را تشدید کرده است.

وی در خصوص راه‌اندازی بورس ارز در کشور برای تنظیم بازار ارز توضیح داد: مهم‌ترین کاری که ما می خواهیم در حوزه تنظیم بازار ارز انجام دهیم، از بین بردن التهاب است.

رئیس جمهور گفت: سال گذشته ما 60 میلیارد دلار واردات و 53 میلیارد دلار صادرات داشتیم و لذا نیازی به ارز مازاد نیست و نوعی التهاب کاذب ایجاد شد و عده‌ای از همین الان برای تجارت در 6 ماه دیگر، ارز ذخیره کرده‌اند.

وی افزود: تقاضای کاذب در بازار التهاب ایجاد می‌کند و این بخاطر جنگ روانی سنگین و برخی عملکردهای غلط بوده است.

رئیس جمهور گفت: ‌نمی‌خواهم دولت را تطهیر کنم و برخی همکاران هم اشتباه کردند چون به آنها گفته شده بود و هشدار داده شده بود و خود من بارها گفته بودم که این روش را اصلاح کنند که انجام ندادند.

احمدی‌نژاد افزود: آنها وقتی متوجه شدند که ما مقداری ضربه خورده بودیم و بعضی‌ها موفق شده بودند در بازار ارز التهاب ایجاد کنند.

وی اضافه کرد: اقتصاد ما اقتصاد واقعا قدرتمندی است و باید مسائل را به خوبی مدیریت کنیم.

رئیس جمهور درباره نرخ ارز گفت: اعدادی که در این خصوص مطرح می‌شود، همان جنگ روانی است که گفتم.

احمدی‌نژاد افزود: در فروش نفت مشکلاتی است اما در حال تدبیر هستیم و اینگونه نیست که عده‌ای به مردم تحمیل می‌کنند.

وی تصریح کرد: باید بازار آرامش یابد و ما که 75 میلیون نفر هستیم باید به اصلاح وضعیت کمک کنیم و این اتفاق ویژه‌ای نیست که نتوانیم مدیریت کنیم.

«البته دشمن بشدت هم با جنگ روانی هم با سخت کردن مسیر فروش نفت و انتقال ارز و فعالیت برای بانک مرکزی یک جنگ تمام عیار اما پنهان را راه انداخته ولی ما هم از این سو در حال کار هستیم و برخی بچه‌های ما شبانه‌روزی برای بهبود اوضاع مشغول فعالیت‌اند».

رئیس جمهور گفت: آنچه رخ داده خارج از تحمل و مدیریت ملت ایران نیست و می‌توانیم بخوبی آن را مدیریت کنیم.

احمدی‌نژاد افزود: بالاخره ما کشوری هستیم که انرژی داریم، نفت داریم و ثروت داریم ولی دلار احتیاج داریم؛ حجم فروش نفت ما در مقابل نیاز عرضه و اقتصاد ما بزرگ نیست و می‌توانیم به سرعت جایگزین کنیم.

وی اضافه کرد: یکی از مشکلات نیاز دولت به درآمد نفت بوده که به سرعت در حال مدیریت آن هستیم و امسال در بودجه سخت‌گیری کردیم.

رئیس جمهور در پاسخ به این سؤال که آیا دولت قصد ارائه اصلاحیه بودجه را دارد، گفت: ما فعلا اصلاحیه ندادیم و از همان ظرفیت‌ها استفاده کردیم و کنترل کردیم.

احمدی‌نژاد ادامه داد: در بودجه مصرفی کاهش سنگین و چشمگیری داشتیم و خیلی‌ها هم از این سخت‌گیری دلخور شدند و فشار آوردند اما گفتیم که باید تحمل کنند.

وی تصریح کرد: الان مصلحت و منافع ملت این است که به بهانه این فشار بسیاری از کارهای غلط را اصلاح کنیم.

رئیس جمهور گفت: فعلا فکری درباره اصلاحیه بودجه ندارم. البته در برخی برنامه‌های اقتصادی ممکن است نیازمند اصلاحات باشیم.

احمدی‌نژاد افزود: در این خصوص در حال گفتگو هستیم و جلسات مشورتی با قوه قضائیه و مجلس برگزار کردیم و این هم نیازمند یک سازوکار قانونی است که برنامه‌های اولیه تهیه شده و در حال چکش‌کاری است.

وی خاطرنشان کرد: در 6 ماه اخیر خود من هر هفته چند جلسه چند ساعته کارشناسی گذاشتم که در آن درباره جزئیات بحث کردیم و امیدوارم ظرف دو ماه آینده به یک بسته مورد توافق همه بخش‌های اداره کشور برسیم.

رئیس جمهور گفت: به لحاظ موجودی کالا در کشور در وضعیت خوبی هستیم و کالا در کشور زیاد است اگر چه برخی کالاها ممکن است چند روز کم شود که قبلا هم اینگونه بوده است.

احمدی‌نژاد افزود: البته معنای این حرف آن نیست که در آینده مشکلی نباشد چون بالاخره دشمن مشغول کار است اما این طرف هم ملت در صحنه است.

با اشاره به تلاش دولت برای کنترل بازار ارز گفت: خوشبختانه در این خصوص برنامه‌های وسیعی در حال اجرا است و ما کار را روی غلطک می‌اندازیم.



*مخالف افزایش سود بانکی در سال گذشته بودم



وی با اشاره به وفور کالا در کشور گفت: به لحاظ موجودی کالا در کشور فوق‌العاده فراوانی است و تنها ممکن است برخی از چیزها مقداری کم شود که پیش از این هم چنین اتفاقاتی افتاده است.

رئیس جمهور تصریح کرد: البته این به معنای این نیست که ما در آینده مشکلی نخواهیم داشت چرا که دشمن در حال فعالیت است ولی ما کار می‌کنیم و ملت نیز همراه است بالاخره دهها هزار قلم کالا وجود دارد و مشکلی نیست.

احمدی‌نژاد با اشاره به نوسانات قیمت ارز بر برخی اجناس و عدم تطبیق آن با برخی از واقعیت‌های اقتصادی کشور گفت: یکی از مشکلات اقتصادی در سال گذشته که فشار داخلی نیز به آن اضافه شد این بود که برخی‌ها شروع به گفتن این مسئله کردند که واردات کشاورزی زیاد شد و کشاورزی از بین رفت این اظهار نظرها مانع ورود خوراک دام به کشور شد،بالاخره ما 40 سال است که خوراک دام وارد می‌کنیم ،تراز کشاورزی ما مثبت است اما ما مجبور هستیم برخی از اجناس را وارد کنیم،بالاخره آب و هوا، مدیریت، تخصص و سایر مسائل در این موارد مؤثر است.

وی با بیان اینکه این سر و صداها باعث شد تا 5، 6 ماه در روند واردات خوراک دام تأخیر بیفتد و برخی از وارد کنندگان ما کنار کشیدند اظهار داشت:جو اقتصادی ما سال گذشته جو درستی نبود و تخلفی صورت گرفت البته الان به این تخلف رسیدگی می‌شود و قضیه برای ما روشن است و حکم هم برای آنها صادر شد.

وی افزود: وحشتی که علیه فعالان اقتصادی درست شد سبب این شد تا روند صحیح واردات مدتی متوقف شود.

رئیس جمهور ادامه داد: من اول مدعی مقابله با تخلفات هستم ولی بدتر از آن حادثه تخریب فضای کسب و کار بود. به عنوان مثال چهار نفر هستند که مدتها است خوراک دام وارد می‌کردند و راه و چاه را بلد بودند. زمانی که شما آنها را بیرون می‌اندازی و نفر جدیدی وارد می‌کنی به معنای این است که طرف مقابل معامله نیز وی را نمی‌شناسد و می‌گوید که 100 درصد پول را باید بدهی از این رو شخص تازه نیز نمی‌تواند 100 درصد پول را تامین کند و برای تامین آن باید به سراغ بانک مرکزی برود و همین مسئله سبب تأخیر چند ماهه شد.

احمدی‌نژاد گفت: البته ما در حال مدیریت قضیه و به سمت درست کردن کار حرکت می‌کنیم . دشمن نیز در حال درست کردن مشکل است البته اقتصاد ما نیز یک اقتصاد قوی است و طرح‌های سرمایه‌گذاری وسیعی در حال اجرا است.

وی درباره برخی بحث‌ها درباره طرح مهر ماندگار گفت: من از اول دولت به خاطر دارم که هر کاری ما شروع می‌کردیم عده‌ای شروع به کوبیدن آن می‌کردند. من گفته‌ام که طرح مهر ماندگار نزدیک به 170 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری است و 60 هزار میلیارد تومان آن متعلق به امسال و سال بعد است. خوب ما در قانون بودجه مجوز داریم که می‌توانیم اموال دولت را بفروشیم مگر دولت اموال کم دارد دستگاه‌ها اینقدر ساختمان و امکانات بی‌جهت دارند، اینها برای ملت است آیا ما اینها را به سد، راه‌آهن و آزاد‌راه تبدیل کنیم چیز بدی است.

وی افزود: ما همیشه دیده‌ایم که از دولت‌ها، پروژه‌های کلانی برای دولت‌های بعد باقی می‌ماند سال دیگر انتخابات است ملت شخصی را انتخاب می‌کند و آن شخص می‌بینید که تمام بودجه برای 4 سال بعد تنظیم شده است ما به دنبال فعال کردن اموال راکد هستیم و این یک خدمت بزرگ به ملت است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه یکی از وزارتخانه‌ها دانشگاهی دارد که امکانات آن می‌تواند تمام بسته حمایتی دولت را از بخش کشاورزی پشتیبانی کند ادامه داد: چرا این دانشگاه معطل مانده است؟ شما این اموال را بفروشید تا پروژه‌های عمرانی کشور به راه بیفتد.

احمدی‌نژاد گفت: ما گفته‌ایم که در بودجه عمرانی امسال تمام پول بودجه‌های عمرانی از بخش اموال تأمین شود و این اتفاق بزرگی در کشور در حال روی دادن است و یکی از کارهای ماندگار دولت همین مسئله است چرا که ما با فروش 36 هزار میلیارد تومان از اموال دولت می‌توانیم پروژه‌ها را حمایت کنیم.

وی افزود: البته مسائلی همچون روند اداری و ارزش‌گذاری صحیح در آن رعایت می‌شود به بانک‌هایی که بودجه برای دادن وام نداده‌اند ابلاغ شده است تا اموال خود را بفروشند و بودجه مورد نیاز طرح‌های عمرانی را فراهم کنند این یک کار ماندگار در کشور است مهر ماندگار جزو طرح‌های ماندگار کشور است.

رئیس جمهور ادامه داد: ما در حال فشار آوردن به خودمان هستیم چرا که این کار سخت است ،اینقدر ساختمان‌های اضافی در کشور داریم که هر کس برای ریاست خود میزی گذاشته است حالا این افراد نمی‌توانند همگی در یک ساختمان بنشینند ؟بنابراین ما از دستگاه‌ها خواسته‌ایم تا تمام اموال مازاد خود را بفروشند.

احمدی‌نژاد گفت: ما گفته‌ایم تمام وام‌های معوق باید برگردد، برخی از بدهکاران بانکی اموال مازاد نیز در اختیار دارند و ما از آنها خواسته‌ایم تا اموال خود را در اختیار بانک‌ها قرار دهند تا بانک‌ها با فروش این اموال بتوانند منابع مالی را تأمین کنند اینها اصلاحات واقعی است، بانک‌ها اضافه برداشت کردند از بانک مرکزی و ما به آنها گفته‌ایم که این پول‌ها چه شده است و چه بلایی بر سر آن آمده است؟ شما اگر اموال دارید بدهی خود را از این اموال پرداخت کنید،چه نیازی به این سرمایه‌گذاری‌های اضافی است بانک‌ها این اموال را بدهند تا هم نقدینگی جمع شود و هم زمینه برای به راه افتادن طرح‌ها فراهم شود.

وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد افزایش سودهای بانکی و مشکلات موجود برای بخش تولید افزود: این سؤال، سوال بسیار مهمی است چرا که روش بانکی امروز گرفتار شدن در یک حلقه بی‌انتهاست.سال گذشته بازار ارز را به هم ریختند و گفتند باید سود بانکی اصلاح شود فضا را طوری درست کردند که اگر من مخالفت می‌کردم مسئول تمام این مسائل می‌شدم، بالاخره من با بالا رفتن سود بانکی موافقت کردم اما آیا این مسئله حل شد؟ بنظر من این شیوه بانکداری یکی از معضلات مهم اقتصاد ماست.

رئیس جمهور ادامه داد: البته من نمی‌گویم که مدیران و کارکنان آنها مقصر هستند بلکه شیوه بانکداری مقصر است و سود ثابت ربا است.

احمدی‌نژاد گفت: این همه بانک‌ها در طول یک سال ثروت خود را سه برابر می‌کنند، آیا این یک کار سالم اقتصادی است؟ به طور حتم چنین مسئله‌ای نیست و آنها از سود بانکی چنین ثروتی را درست کردند و این مسئله باید اصلاح شود.

وی افزود: الان هم بار دیگر بحث افزایش تورم را مطرح می‌کنند البته تورم تا پایان سال کاهش خواهد یافت اما اینکه به بهانه بالا بودن تورم سود را افزایش دهیم غیر منطقی است و 30 سال است که این را به ما گفته‌اند.

وی افزود: ما در سال گذشته توانستیم تورم را پایین بیاورم ما به برخی از دوستان گفتیم که شما به ما می‌گفتید چون تورم بالاست سود بانکی به تبع آن افزایش یافته است حالا که تورم کاهش یافته میزان سود بانکی را کاهش دهید.

رئیس جمهور ادامه داد: متأسفانه اجماعی در فعالین حوزه پول است که می‌خواهند این نرخ بالا باشد و به نظر من برخی‌‌ها را فریب داده‌اند.

احمدی‌نژاد با اشاره به ادامه یافتن جلسات اصلاح ساختار و نظام بانکی کشور گفت: این یک مسئله دروغ است که اگر ما به نرخ سود اضافه کنیم مسئله تورم حل خواهد شد و این به معنای این است که اگر کسی در باتلاق گیر کرده است به او بگویید که جلوتر برود، گفتند ما پول‌هارا جمع می‌کنیم که در داخل بازار ارز نرود اما پول‌های جمع شده را بار دیگر به داخل بازار ارز تزریق کردند و اوضاع بدتر شد.

وی افزود: ما باید به مشارکت واقعی مردم برگردیم و سود و زیان طرح به طور کامل تقسیم شود، آیا شده است که بنگاهی نتواند قسط‌های خود را بدهد و بانک از سود بانکی خود بگذرد آیا بانک وجه التزام و جریمه خود را می‌گیرد آیا این مسئله مشارکت است مشارکت به معنای مشارکت در سود و زیان است و نه به معنای اینکه از اول سود خود را تنظیم کند و بعد جریمه هم به ازای تأخیر اقساط خود دریافت کند.

رئیس جمهور ادامه داد: ما باید اصلاحات اساسی در نظام بانکی داشته باشیم اصلاحات اساسی به معنای این نیست که ما تا آن موقع هیچ اصلاحی را انجام ندهیم، خوشبختانه خیلی از بانک‌ها در حال هماهنگ کردن خود هستند و ما در جلسات شورای پول و اعتبار تصمیمات خوبی را می‌گیریم و در حال درست کردن ماجرا هستیم.



*باید به بنده یا هر کس دیگری در مدیریت اعتماد کرد



احمدی نژاد گفت: اقتصاد باید از یک نقطه مدیریت شود و من هم در جلسه هیئت دولت مطرح کردم و مقام معظم رهبری نیز گفتند که «بله درست همین است»باید دولت مدیریت کند و این بسیار مهم است؛ قوه قضائیه و دستگاه‌های دیگر باید نظارت کنند اما اگر یک دستگاه نظارتی بگوید تو باید این کار را بکنی یا اینکه به بانک مرکزی گفته شود به چه حقی ارز را بالا نمی‌بری، معنی می‌دهد.

وی یادآور شد: نظارت به این معناست که قانونی اجرا می‌شود یا نه ، اما اینکه گفته می‌شود یک سد را اینجا بساز و جای دیگر نساز این میز را نخر و دیگری را بخر، اینها دخالت در اجراست و تصمیم گیری است و باید با تفاهم مرزبندی‌های این موارد را روشن کرد و بالاخره ما اول کار هستیم.

احمدی‌نژاد بر همین اساس به قانون برنامه اشاره کرد و گفت: در آن آمده است که دولت باید این میزان اشتغال ایجاد کند، اگر بنا باشد به ما گفته شود اشتغال درست کن، 100 شغل در گل فروشی و 20 شغل در جای دیگر اما تنها 10 تومان می دهیم ؛ با این شرایط باید گفت که خودتان این قانون را اجرا کنید و اگر شدنی است انجام دهید و ما چه کاره هستیم.

رئیس جمهور در پاسخ به این سؤال که فاز دوم هدفمندی اجرا خواهد شد یا خیر، گفت: هدفمندی یک قانون است که باید اجرا شود. یک قانونی داده شده دولت برای 5 تا 10 سال برنامه‌ریزی کرده است اگر قرار باشد هر روز این قانون عوض شود و از جای دیگری مدیریت شود، اصلا نخواهد شد.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه ما یک پیش‌بینی کردیم و گام اول آن عالی اجرا شد، اضافه کرد: با همیاری بی‌نظیر ملت گام‌های بعدی را نیز می‌توانستیم برداریم، اگر گام اول را صددرصد اجرا می‌کردیم، چه مشکلی برای کشور بوجود می‌آمد؟

وی تصریح کرد: بخشی از بازار ارز ناشی از فشار دشمن بود و الان خوشبختانه برخی از این افرادی که کارشکنی‌ کردند، توسط نهادهای مسئول دستگیر شده‌اند. اما می‌خواستند به هدفمندی آن را بچسبانند. اما هدفمندی اجرا شد و همه همراهی کردند.

احمدی‌نژاد گفت: به بنده یا هر کس دیگری باید اعتماد وجود داشته باشد و دخالت هایی وجود داشته که البته این مسئله از روی عمد نیست بلکه دلسوزی است، اما حد مرزها باید معلوم شود.

وی ادامه داد: این مسئله مانند این است که ما یک مربی برای تیم فوتبال قرار دهیم و رئیس فدراسیون بگوید وی را عوض کن. سه تا هافبک و 8 تا فوروارد بگذار یا اینکه چرا این دروازه‌بان را گذاشتی و مدیریت به این شکل نمی‌شود.

رئیس جمهور تاکید کرد: کشتی را دست مربی داده‌ایم تا کسی دخالت نکند. البته الان کار برای ما سخت شده است. قبلا معاون رئیس جمهور بود و بنده گفتم احدی دخالت نکند و خودم هم دخالت نکردم؛ گفتم آقای سعیدلو شما مسئول ورزش هستی و باید قهرمان شوی، پول و امکانات می‌خواهی به تو می‌دهیم و حمایتت می‌کنیم.

احمدی‌نژاد افزود: بالاخره مسائل مختلفی بوجود می‌آید مثلا کمیته داوران تشخیص داده که کدام داور باشد؟‌آیا داور را هم ما باید انتخاب کنیم؟

احمدی‌نژاد گفت: ما در ایران گفته‌ایم که نیازمند اصلاحات هستیم و یکی از آنها اصلاح در نظام بانکی کشور است ، بالاخره باید معلوم شود که چه کسی مسئول چه کاری است ، اگر مدرسه‌ای سه تا مدیر داشته باشد نمی‌تواند کار خود را به درستی انجام دهد،خزانه دولت را آیا می‌توان با چند مدیر مدیریت کرد و برای مرغ و گندم و شکر می‌توان از سه نقطه تصمیم گرفت؟

وی افزود: مدیریت باید به طور متمرکز در دست دولت باشد و گاهی وقت‌ها این مرزها با یکدیگر مخلوط می‌شوند و این مشکل ایجاد می‌کند.

رئیس جمهور ادامه داد: اگر طرحی وجود دارد تا بانک‌ها اصلاح شود همه نظر خود را بیان می‌کنند و همه آنها نیز محترم است اما دیگر حق ندارند وارد اجرا شوند بلکه باید قانون اجرا شود و دولت باید بتواند آن قانون را اجرا کند و اگر قرار باشد قدم به قدم به ما دستور بدهند دیگر نمی‌توان بر روی کار نظارت کرد.



*برخی مسئولین یک بار هم قانون اساسی را نخوانده‌اند/ تشکیل هیئت نظارت حق رئیس جمهور است



رییس جمهور اظهار داشت: در حال بررسی هستیم تا در صورتی که بتوانیم گام دوم هدفمندی یارانه‌ها را اجرایی کنیم؛ البته این عددهایی را که گذاشته‌اند به نظر ما مثبت نیست.

رئیس جمهور افزود: در سال گذشته ما 80 درصد پولی که از مردم گرفتیم را به خودشان دادیم و 20 درصد را هم به کمک تولید و سایر حوزه‌ها بردیم ولی دوستان گفتند مردم پشی

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





برچسب ها : مشروح سخنان رئیس جمهور, گفتگوی ویژه تلویزیونی, اجلاس غیرمتعهدها, ,
توسط : ولایتمداران |