اعتماد حداکثری مجلس به دولت
گام بلند مجلس برای تعامل با دولت یازدهم/ رای بی‌سابقه به وزرای اقتصادی/ موثران در فتنه رای نیاوردند/ رای عجیب به وزیر نفت/ آغاز شمارش معکوس برای تحقق وعده های اقتصادی/روحانی: در انتخابات ایران تقلب نشده بود و امکان تقلب هم نیست

پرونده 4 روز جلسه فشرده بررسی صلاحیت وزاری پیشنهادی با اعتماد بی سابقه مجلس به کابینه یازدهم به پایان رسید تا دولت مورد تمایل روحانی با تغییر حداقلی، کار خود را آغاز کند و در اولین گام بنابر وعده رئیس جمهور، طی 100 آینده روز بخشی از وعده های اقتصادی ، فرهنگی و ... را تحقق بخشد.

به گزارش رجانیوز ، رای بی سابقه به وزیر اقتصاد که بالاترین رای در انتخاب وزرا در تاریخ جمهوری اسلامی بوده و همچنی آرای بالای دیگر وزاری اقتصادی بیانگر اعتماد کامل مجلس به برنامه های اقتصادی دولت یازدهم و برنامه های پیشنهادی وزرای مربوطه بوده است .

البته رای اعتماد بالا از سوی دیگر این توقع را ایجاد می کند که وزرا در قبال کم ترین انحراف خود از برنامه های اعلامی، مورد سئوال از مجلس قرار بگیرند.

اما آرای منفی نیز بیانگر آن است که مجلس نسبت به وزرایی که نقش آنها در فتنه 88 ثابت شده ، با حساسیت برخورد کرده، به ویژه به وزرایی که نقش اثرگذار در فتنه داشتند اعتماد نکرده است.

البته نکته سئوال برانگیز، اعتماد 166 نماینده مجلس به زنگنه برای تصدی 4 ساله وزارت نفت با توجه به مطالب مطرح شده از سوی مخالفان، است.

هر چند که پس از تشکیل کابینه نوبت به بعد نظارتی مجلس می رسد و انتظار می رود نمایندگان در کنار تعامل با دولت ، به وظیفه بدیهی و قانونی خود به بهترین شکل عمل کنند.

 آرای وزرای پیشنهادی به شرح ذیل است:

1-  وزارت آموزش و پرورش؛ محمدعلی نجفی/ رای اخذ شده 284 رای/ موافق:  142 رای؛ مخالف:  133 رأی؛؛ ممتنع:9  رأی / نجفی وزیر نشد

2- وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ محمود واعظی/ رای اخذ شده 284 رای/ موافق:  218 رای؛؛ مخالف: 45 رأی؛؛ ممتنع: 20  رأی / واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شد

3- وزارت اطلاعات؛ حجت‌الاسلام سید محمود علوی/ آرای اخذ شده، 283/ موافق:  227 رای؛؛ مخالف:  38 رأی؛؛ ممتنع:  18 رأی

4- وزارت اقتصادی و امور دارایی؛ علی طیب‌نیا/ 284 رای اخذ شده/ موافق:  274 رای؛؛ مخالف: 7 رأی؛؛ ممتنع: 3  رأی

5- وزارت امور خارجه؛ محمد جواد ظریف/ اخذ شده 281/ موافق:  232 رای؛؛ مخالف:  36 رأی؛؛ ممتنع:  13 رأی

6-  وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی؛ /سید حسن قاضی‌زاده هاشمی/اخذ شده 284/ موافق:  260 رای؛؛ مخالف: 18 رأی؛؛ ممتنع:  6 رأی

7- وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی؛ علی ربیعی/ 284 اخذ شده/ موافق:  163 رای؛؛ مخالف:  100 رأی؛؛ ممتنع:  21 رأی

8- وزارت جهاد کشاورزی؛ محمود حجتی/ اخذ شده:284/ موافق:  177 رای؛؛ مخالف:  81 رأی؛؛ ممتنع:  26 رأی

9- وزارت دادگستری؛ حجت‌الاسلام مصطفی پور محمدی/ اخذ شده 284/ موافق:  201 رای؛؛ مخالف:  64 رأی؛؛ ممتنع:  19 رأی

10- وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح؛ سردار حسین دهقان/ اخذ شده 284/ موافق:  269 رای؛؛ مخالف:  10 رأی؛؛ ممتنع:  5 رأی

11- وزارت راه و شهرسازی؛ عباس آخوندی/ اخذ شده 284/ موافق:  159 رای؛؛ مخالف:  107 رأی؛؛ ممتنع:  18 رأی

12- وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ محمدرضا نعمت‌زاده/ اخذ شده: 283/ موافق:  199 رای؛؛ مخالف:  60 رأی؛؛ ممتنع:  24 رأی

13-وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ جعفر میلی‌منفرد/اخذ شده:282/موافق:  105 رای؛؛ مخالف:  162 رأی؛؛ ممتنع:  15 رأی / میلی‌منفرد از مجلس رای اعتماد نگرفت

14-وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ علی جنتی/ اخذ شده 284/ موافق:  234 رای؛؛ مخالف:  36 رأی؛؛ ممتنع:  12رأی

15- وزارت کشور؛ عبدالرضا رحمانی فضلی/ اخذ شده 284رای/ موافق:  256رای؛؛ مخالف:  19 رأی؛؛ ممتنع:  9 رأی

16-وزارت نفت؛ بیژن نامدار زنگنه/ اخذ شده 283/ موافق:  166 رای؛؛ مخالف:  104 رأی؛؛ ممتنع:  13 رأی

17- (وزارت نیرو؛ حمید چیت‌چیان/ اخذ شده284/ موافق:  272 رای؛؛ مخالف:  7 رأی؛؛ ممتنع:  5 رأی

18-وزارت ورزش و جوانان؛ مسعود سلطانی‌فر/اخذ شده 283/ موافق:  117 رای؛؛ مخالف:  148 رأی؛؛ ممتنع:  18 رأی / مجلس به مسعود سلطانی‌فرد به عنوان وزیر ورزش و امور جوانان رای اعتماد نداد

انتقاد روحانی از اردوکشی خیابانی

حسن روحانی  طبق سنت جلسات رای اعتماد پس از پایان بررسی برنامه وزرای پیشنهادی و پیش از آغاز روند رای گیری پشت تریبون مجلس آمد و از نمایندگان تقاضا کرد به همه وزرای پیشنهادی رای مثبت دهند.

روحانی در ابتدا با تشکر از نمایندگان مجلس گفت: من از تمام نمایندگان محترم مجلس و به خصوص ریاست آن و هیئت رئیسه محترم که در این 4 روز کار سخت و طاقت‌فرسایی را داشتند، تشکر می‌کنم. البته شاید کمتر سابقه داشته باشد که بررسی هیئت وزیران 4 روز به طول انجامیده باشد و این هم نشانه لطف ویژه نمایندگان محترم مجلس به دولت تدبیر و امید است که با دقت و وسواس مسئله را مورد بررسی قرار می‌دهند.

وی افزود:‌ من از همه نمایندگانی که چه در موافقت و چه در مخالفت نسبت به وزرا و اعضای کابینه صحبت کردند تشکر می‌کنم؛ بی‌تردید همه به وظیفه قانونی، شرعی و ملی خود عمل کردند.

رئیس جمهور ادامه داد:به مردم بزرگوار ایران چه در داخل و چه در خارج از کشور که در این 4 روز از طریق رسانه‌ها موضوع را دنبال کردند، خسته‌نباشید می‌گویم و در اینجا لازم از تمام رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی به خاطر تلاش برای پوشش این مراسم تشکر کنم.

روحانی گفت: از وزرای پیشنهادی سپاسگزارم که به عهد خود وفا کردند و در کمال حوصله،‌ صبوری، رعایت ادب ، اخلاق و اعتدال، به نقدها و سؤالات مخالفان و حتی مخالفت‌هایی که لحن آنها تند بود، پاسخ منطقی و مناسب ارائه کردند.

وی با بیان اینکه امکان داشت برخی از انتقادها بهتر بیان شود، مجموع سخنان نمایندگان را در چارچوب آیین‌نامه دانست و افزود: اگرچه برخی رسانه‌ها نسبت به نوع سؤالات و انتقادات لحن منتقدانه‌ای داشتند و از اصطلاح‌ اعتراف‌گیری استفاده کردند اما به نظر من همه مباحث و سخنان حق نمایندگان محترم بوده است آنها باید بدانند که به چه کسی و با چه دیدگاهی رأی سیاسی می‌دهند.

روحانی گفت: رأی نمایندگان، رأی حقوقی، قانونی و حق آنها در چارچوب قانون اساسی است؛ امیدوارم این خدمت‌گزار و همه اعضای کابینه مستحضر به حمایت مجلس محترم در طول خدمت‌گزاری باشند و همواره پشتیبانی مجلس برای دولت پیشرفت به عنوان یک هدیه بزرگ برای اعضای دولت خواهد بود.

روحانی اظهار داشت: برای فرزند مجلس که منادی گفتمان اعتدال و عقلانیت بوده و منتخب اعتدال‌‌خواهی مردم است گاهی برخی از تعبیرات در مجلس شورای اسلامی کمی دلگیرکننده بود اما چه باید کرد؟ این شیوه مرسوم در مردم سالاری پارلمانی است.

وی افزود: ‌همه ما باید عادت کنیم تحمل‌ها را بالا ببریم ، هم نمایندگان مجلس هم اعضای دولت،با بالا بردن آستانه تحمل بهتر می‌توانیم با یکدیگر تعامل کنیم و به یاری هم بشتابیم؛ مجلس در مقام ایفای وظیفه نمایندگان و اظهار نظر در بیان و در رای خود کاملا آزاد است.

رئیس‌جمهور ادامه داد:‌حتی می‌خواهم به رسانه‌ها تذکر دهم برخی از نقدها و سوالات نمایندگان برای آن بود که شبهات در ذهن مردم و در کشور برطرف شود و به اعتقاد من این کار به خوبی انجام گرفت؛ اگر شبهه‌ای در رسانه‌ای در ذهن مردم مطرح باشد و نماینده‌ای آن را مطرح کند کمک به دولت است. چرا که کمک کرده تا واقعیت بهتر برای افکار عمومی تبیین شود.

وی افزود: برخی از نقدها و سوالات گاهی سنگین بود اما همه انتقادات را ما به رسمیت می‌شناسیم. این حق نمایندگان مجلس شورای اسلامی است. البته نظر مجلس با سخنان برخی از نمایندگان گاهی متفاوت است. مجلس یعنی 290 نفر نماینده و نظر نهایی آنها نسبت به کابینه در رای نهایی مشخص خواهد شد.

روحانی تاکید کرد: ساعاتی باید صبر کنیم، آنگاه پس از شمارش آرا رای مجلس مشخص خواهد شد و هر چه رای مجلس باشد ما بدان احترام می‌کنیم؛ همه ما باید پیام انتخابات 24 خرداد که پیام ملت ایران بود مدنظر قرار دهیم.

وی افزود:‌ یادمان باشد که هیچ کس چه رئیس‌جمهور و چه هر فردی دیگری نمی‌تواند نظر شخصی خود را به جای اسلام یا انقلاب بنشاند؛ همه ما باید تحمل آرای مخالف را داشته باشیم.

رئیس‌جمهور یادآور شد: بنده همانگونه که در برنامه تقدیمی به مجلس شورای اسلامی اعلام کردم در این جا به طور بسیار فشرده در پاسخ به نقدها و پرسش‌ها نکاتی را اشاره می‌کنم. البته می‌دانم بعد از چهار روز بحث پیگیر و مداوم نمایندگان کمی خسته هستند و تلاش می‌کنم سخنانم را کوتاه کرده و از همه فرصتی که دارم استفاده نکنم.

وی اظهار داشت:‌ نکته اول اینکه طبق قانون اساسی اصل بر تفکیک قواست، اما این تفکیک قوا نسبی است؛ توزیع و کنترل قدرت و مسئولیت مشترک مبنای اصلی در قانون اساسی ماست به ویژه دو قوه مقننه و مجریه؛ به همین دلیل وزیران از دو طریق رای اعتماد ملت را می‌گیرند.

روحانی ادامه داد: یکی از طریق رئیس‌جمهور که منتخب مردم است و از طریق دیگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی که آنان نیز منتخب مردم هستند و وزیران در برابر هر دو مسئول خواهند بود. هم در برابر رئیس‌جمهور و هم در برابر نمایندگان مجلس شورای اسلامی  و در واقع همه وزیران باید پشتیبانی رئیس‌جمهور و نمایندگان مجلس را به خوبی احساس کنند و این پشتیبانی دوگانه است که وزرا را با قدرت بیشتر برای اجرای مسئولیت سنگین به ویژه در مقطع فعلی آماده می‌کند.

وی افزود: برخی از بحث‌ها و بگومگوها هم در گذشته بازگشت آن به این بوده که در فهم و تفسیر قانون اساسی گاهی اختلاف نظر بوده اما در عین حال بیان قانون اساسی ما کاملا روشن است و هیئت وزیران منتخب رئیس‌جمهور و مورد اعتماد مجلس شورای اسلامی و  نمایندگان خواهند بود.

رئیس‌جمهور یادآور شد: کابینه‌ای که معرفی شده است یک منظومه یکپارچه‌، منسجم و واحد هستند همه بخش‌های اقتصادی این کابینه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آن با یکدیگر هماهنگ  انتخاب شده‌‌اند تا در کنار هم معنادار، موثر و کارآمد بتوانند خدمتگزار مردم باشند.

وی گفت: دولت مدیریت کل‌نگر، جامعه نگر، آینده‌نگر و پویا را در کنار هم قرار داده تا انسجام مدیریت فراهم شود و از بخشی‌نگری که همیشه آفت در نظام مدیریت کشور بوده اجتناب شود. دستیابی به چنین مدیریتی نیازمند نگاه استراتژیک و انتخاب همکارانی متناسب با همین نگاه بوده است.

روحانی تاکید کرد: باید افرادی را برمی‌گزیدم که وقتی در بخش خود تصمیم می‌گیرند همه جوانب و لوازم و زمینه‌ها و آثار فرابخشی را نیز مدنظر قرار دهند؛ لازمه این کار انتخاب وزیرانی بود که از دانش، تخصص و تجربه بالا برای مدیریت در شرایط پیچیده کنونی کشور برخوردار باشند.

وی ادامه داد:‌پیری، جوانی و میانسالی برای بنده فرع بر این ضرورت‌های مهم بود. به علاوه شرایط کشور به گونه ای است که نمی‌توانستیم آزمون و خطا را یک بار دیگر تجربه کنیم و فرصت‌‌های بسیار حساس را در این مقطع از دست بدهیم؛ من در حقیقت به ملت برای پاسخ گفتن به مطالبات آنان و برنامه‌هایی که در طول فعالیت انتخاباتی تبیین کردم متعهدم.

روحانی ادامه داد: این کابینه در چارچوب گفتمان اعتدال که برآمده از آرای مردم است، معرفی شده و کابینه فردی است که با پشتوانه بیش از سه دهه خدمت، مسئولیت و تجربه در سطوح مختلف نظام در رأی قاطع و معنادار مردم در مسئولیت ریاست جمهوری قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه کابینه باید متناسب با دیدگاه‌ها، برنامه‌ها و تعهداتم به ملت ایران باشد، گفت: با حمایت مجلس و سایر ارکان نظام فرصت را برای خدمت به مردم ایران در این شرایط دشوار مغتنم می‌شمارم.

رئیس جمهور تأکید کرد:‌مطالبات مردم در شرایط فعلی در عرصه اقتصادی، کاهش تورم، ثابت، آرامش فضای کسب و کار و رونق اقتصادی که منجر به افزایش سطح اشتغال و بهبود معیشت مردم شود تا بتوانند زندگی آرام‌تر و راحت‌تر پیش‌رو داشته باشند.

روحانی در مورد سیاست‌های داخلی نیز گفت: در عرصه سیاست داخلی مردم رعایت حقوق شهروندی، حقوق همه اقلیت‌ها، همه خرده‌ فرهنگ‌ها در این کشور، آرامش و عقلانیت در رفتار سیاسی، حفظ آزادی‌های مشروع و قانونی شهروندان احزاب و گروه‌ها، حفظ حریم خصوصی آحاد مردم و حاکم شدن فضای امید و نشاط در جامعه هستند.

وی گفت که مردم در عرصه سیاست خارجی به دنبال منزلت بیشتر ایرانیان در سراسر جهان و تکریم ملت هستند؛ حرمت و اقتداری که در شأن این ملت بزرگ با فرهنگ بزرگ و تمدن چند هزار ساله هستند.

رئیس قوه مجریه با بیان اینکه مردم مایل به زیست بهتر ایرانیان هستند، اظهار داشت: مردم می‌خواهند که نام ایران مترادف با ایستادگی در حقوق، منافع ملی، صلح، دوستی، همزیستی و احترام متقابل باشد.

روحانی معتقد است که مردم در حوزه فرهنگ خواستار فضای فرهنگی‌تر، سرشار از محبت و دوستی، توجه به اخلاق و ادب و کرامت انسانی هستند.

وی ادامه داد: چهره رحمانی اسلام اخلاق محمدی و اعتدال علوی جهت سازماندهی فرهنگ عمومی و جامعه‌ای که در آن علم، فناوری و اخلاق تضمین‌کننده آینده‌ای بهتر برمنبای قدرت ملی باشد؛ جامعه‌ای از گسترش آسیب‌های اجتماعی فاصله بگیرد و دغدغه مسئولان و مردم را پاسخ و سرمایه اجتماعی و نظام روبه افزایش باشد.

رئیس جمهور تصریح کرد: همه ما می‌دانیم که دولت یازدهم در چه شرایطی آغاز به کار می‌کند بنابراین پاسخگویی به مطالبات مردم بدون توجه به وضعیتی که جامعه، نظام و کشور در آن قرار است دور از واقع‌گرایی و ناممکن است.

روحانی معتقد است که وضع فعلی کشور در همه زمینه‌ها دشوار و پیچیده است و به گفته وی در کشور در مسئله اقتصاد با تورم بالا، نرخ سرمایه‌گذاری پایین، رکود بنگاه‌های تولیدی و نقدینگی بالا مواجه است که خلاصه آن را در سخنان و مباحثی که در هفته‌های گذشته در بخش‌هایی که قابل بازگویی و عمومی بود کم و بیش برای مردم تشریح کردم و در آینده نیز توضیح خواهم داد.

وی به تحریم‌های خصمانه دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره  کرد و گفت: در عرصه سیاست خارجی با تحریم‌های ظالمانه چالش‌های منطقه‌ای و تنش‌های حاد سیاسی در خاورمیانه روبه‌رو هستیم.

رئیس قوه مجریه در مورد حوادث اخیر مصر و ارتش این کشور به مردم واکنش نشان داد و تصریح کرد:‌ در اینجا لازم می‌دانم به ملت بزرگ تسلیت بگویم و در برابر بی‌رحمی‌هایی که در این روزها به مردم بزرگوار مصر شد با آنان اظهار همدردی کنم و به نظامیان مصر تذکر دهم که ملت بزرگ مصر ملتی بزرگ و آزادیخواه است این ملت را سرکوب نکنید.

روحانی راه ملت مصر را دموکراسی و اسلام عنوان و خاطرنشان کرد: همه جهانیان باید به خواست مردم مصر احترام بگذرند و ما نیز با مردم مصر در این شرایط اظهار همدردی می‌کنیم.

وی با تأکید بر اینکه منطقه ما با تهدید قدرت‌های خارجی مواجه است، اظهار داشت: منطقه در عرصه فرهنگ و اجتماع با آسیب‌های اجتماعی و برخی از شتاب‌ها روبه‌رو است بنابراین هر گونه قضاوتی درباره کابینه پیشنهادی باید برمبنای لحاظ کردن توانایی وزرا برای پاسخگویی به مطالبات مردم و عبور از شرایط دشوار کنونی کشور صورت گیرد.

رئیس جمهور خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: من با صراحت خدمت نمایندگان و ملت عزیز ایران عرض می‌کنم که تک‌تک اعضای کابینه را متناسب با اندازه و شدت چالش‌های پیش‌رو، انتظار مردم، نخبگان و شرایط وزارتخانه‌های مربوطه انتخاب کردم.

روحانی ادامه داد: موفقیت دولت و انجام تعهدات در برابر مردم نیازمند اراده ملی است یعنی همه قوا با هدایت و حمایت مقام معظم رهبری باید به یاری دولت بشتابند.

وی تأکید کرد:‌دولت خود را مؤظف می‌داند با برنامه‌ریزی منسجم، سخت‌کوشی و پایبندی به قانون از در اولویت قراردادن منافع ملی و عملکرد فراجناحی و استواری بر مشی اعتدال تمام تلاش خویش را برای گذراندن شرایط فعلی، حل مشکلات و دستیابی به آینده بهتر به کار بگیرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همکاری مجلس و دولت را نخستین گام بر پیشانی عزم و اراده ملی دانست و گفت:‌ مردم خواست خود را می‌دانند برنامه‌ها و وعده‌های دولت تدبیر و امید را نیز شنیده‌اند، در این چهار روز هم سخنان نمایندگان موافق و مخالف را که ضرورت آزادی نقد و تضارب آرا است دنبال کرده‌‌‌‌‌اند؛ قطعاً برای آنها مهم است که میزان همسویی دولت و مجلس را با رأی خویش بسنجند.

روحانی با تأکید براینکه یکایک وزرای پیشنهادی براساس ضرورت‌ها مشورت نخبگان و مطالعه ظرفیت‌های کشور برگزیده‌ام، اظهار داشت: نگاه من در انتخاب همکاران نگاهی حرفه‌ای و تخصصی بوده است.

وی افزود: به دنبال هیچ مصلحت بیرونی و سهم‌دهی به هیچ جناح، حزب و شخصیتی نبودم. حدس و گمان درباره سهم دادن به گروه‌ها، جناح و حتی شخصیت‌های سیاسی بدانید از واقعیت دور است و اگر کسی چنین تصوری داشته باشد جزو همان ظن و گمانی است که قرآن به آن اشاره دارد.

روحانی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه وزرای پیشنهادی هیچ کدام ولع خاصی برای وزارت ندارند، گفت:‌ برخی از آنان حتی با اصرار من زیر بار وزارت رفتند. کابینه یک کابینه فراجناحی است اما فراجناحی به معنای نداشتن گرایش سیاسی نیست، اعضای کابینه چهره‌های شناخته شده هستند که در مراحل مختلف انقلاب در دولت‌های مختلف حضور موثر داشتند،بدیهی است که این افراد گرایش مشخص سیاسی داشتند و یا حتی متفاوت با یکدیگر فکر می‌کنند.

وی افزود: مهم آن است که در مجموعه دولت درک افراد نسبت به همکاری فراجناحی عمل کنند. من با اصطلاحات مشکلی ندارم ولی وزیر باید کل ملت را ببیند و وفادار به خواست ملت باشد و هماهنگ با برنامه‌های رئیس‌جمهور عمل کند.

روحانی در ادامه سخنان خود گفت:‌ از وزیران من همگی از نسل انقلاب، متخصص و پاک‌دست هستند و همه آنها را به این نیت انتخاب کرده‌ایم که انشاءالله از رای اعتماد شما برخوردار شوند و من را در عمل به تعهدی که با خدا بسته‌‌ام کمک کنند.

وی افزود: لازم می دانم به این نکته اشاره کنم که چند سال پیش حوادث تلخی رخ داد. عده‌‌ای اردوکشی خیابانی کردند و عده‌ای دیگر کهریزک‌ درست کردند. همه ما می‌دانیم که کارهای ناپسندی صورت گرفت.

رئیس جمهور ادامه داد: همه ما باید تلاش کنیم تا آتش‌ها با تدبیر خاموش شود. ما به دستگاه قضایی اعتماد داریم عده‌ای احصاء شدند، عده‌ای متهم بودند و عده‌ای محکوم شدند که همه آنها مشخص است اما بعد از چهار سال باز هم باید از کوچه‌های باریک دنبال اهدافی بگردیم که منافع آن برای کشور نامشخص است.

وی افزود: خود می‌گوید که من نیستم، دیگری اصرار دارد که بگوید تو بودی دستگاه‌‌های قضایی و امنیتی می‌گویند که نبوده است آن یکی می‌گوید که باید ثابت کنی نبودی. من می‌پرسم آیا این به نفع کشور است؟

روحانی در ادامه با طرح یک پرسش تصریح کرد: نکته ای نباید از یاد ما برود. یک بار مسئله‌ای را پیگیری  و دنبال می‌کنیم و گاهی برای منافع جناحی آن به خود توجه می‌کنیم. این دو با هم متفاوت است، ما باید تلاش کنیم جلوی تکرار تخلفات را بگیریم و نگذاریم که یک بار دیگر تکرار شود.

وی افزود:‌ما باید به این نکته توجه داشته باشیم که آنچه فتنه‌ها را خاموش و از تکرار‌ آن جلوگیری می‌کند هم حماسه حضور مردم در انتخابات است. بازگشت اعتماد همه مردم به صندوق آرا، اصلاح شیوه‌ها، توازن در رسانه‌های خبری، عقلانیت و اعتدال و بالاخره جایگزینی فضای اعتماد و نشاط به جای فضای تردید و اختلاف و آنچه ما به دست آوردیم بسیار ارزشمند است.

وی افزود: ما باید آنچه را که به دست آورده بودیم به خوبی حفاظت کنیم. خدمت شما نمایندگان محترم عرض می‌کنم افرادی که برای همکاری دعوت مرا پذیرفته‌اند نیتی جز خدمت صادقانه به نظام ندارند و عمل به تعهدات دینی و ملی خود را وظیفه می‌دانند.

وی افزود: آنها متواضعانه پذیرفته‌اند تا مردم را همراه و یاری کنند همه آنها پایبند اندیشه‌‌های امام راحل، قانون اساسی و ولایت فقیه هستند.

رئیس‌جمهور ادامه داد:‌من به دستگاه امنیتی کشور اعتماد دارم آنها هم به خود من و نمایندگان ویژه من اطمینان دارند هم از نظر امنیتی هم از لحاظ اخلاقی و مالی.

وی افزود: البته می‌دانید من نیز به خاطر حضور در سطوح مختلف در امنیت ملی حتی به این استعلام‌ها اکتفا نکردم و فراتر از روال معمول دولت‌های گذشته مشورت و رایزنی را درباره تمام وزیران در بالاترین سطح دنبال کردم و پس از اطمینان کامل وزیران را به مجلس معرفی کردم.

رئیس‌جمهور در ادامه تصریح کرد: من خواهش می‌کنم افرادی اگر از بیرون مجلس با اهدافی خاص مسائلی را دنبال می کنند، به آنها توجه نکنیم و به مصالح ملی و شرایط کشور در این مقطع حساس توجه داشته باشیم، این همکاران گرامی، منشور اخلاقی دولت از جان و دل قبول کردند و همگی بر اجرای آن همدل و متفق‌القول هستند. وزیران من شناخته‌ شده‌اند. من با برخی از آنان در سال‌های جنگ و جهاد و زیر بمباران‌های دشمن همرزم بودم و در برخی جاهای دیگر همکار بودم.

روحانی گفت:‌ در بحث متوسط سنی کابینه گاهی وقت‌‌ها تعبیرات نازیبایی به کار رفت، من جوان‌گرایی را می ‌پسندم اما در مدیریت‌های کلان تجربه، تعهد، دانش و آمادگی برای ایثار را مقدم بر مسئله سن می‌دانم. اگر شرایط فعلی کشور نبود حتما جوان‌ترها ترجیح داشتند ولی توجه داشته باشیم معدل کابینه من در دهه سنی 50 هستند و این دهه

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





برچسب ها : اعتماد مجلس به دولت, تقلب در انتخابات ایران, رای به وزرای اقتصادی, ,