مشروح اظهارات رئيس‌جمهور در نشست خبري با رسانه‌هاي داخلي و خارجي؛
سرنوشت اوباما ننگين‌تر از بوش/مقابله به‌مثل‌ايران در تحريم سوخت هواپيماها/ 250 متخلف را به قوه‌قضائيه معرفي کرديم
رئیس‌جمهوری اسلامی ایران با یادآوری فریب‌کاری رئیس‌جمهور امریکا در بیان شعار تغییر، پیش‌بینی کرد که اوباما به مراتب ننگین‌تر و زشت‌تر از رئیس‌جمهور قبلی امریکا صحنه سیاست این کشور را ترک خواهد کرد.

به گزارش رجانیوز، دکتر محمود احمدی‌نژاد در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران رسانه‌های داخلی و خارجی سال 90 به لطف خدا در ادامه سال 89 سال جهش های بزرگ در بخش های گوناگون خواهد بود و پیشرفت های عظیم علمی و فناوری ، سرمایه گذاری های گسترده صنعتی، کشاورزی، خدماتی ، کارهای بزرگ عمرانی و تاسیسات زیربنایی از برنامه های امسال دولت است.

وی افزود: سال گذشته ملت ایران با وجود بدخواهی بدخواهان سالی پر رونق و با شکوه را پشت سر گذاشت و گردنه های بزرگی از علم و فناوری، صنعت و آبادانی و بخش های گوناگونی از فرهنگ و اقتصاد طی شد.

رئیس جمهور گفت: سال گذشته پیشرفت های فراوانی به دست آمد و سالی سرشار از موفقیت برای ملت ایران بود.

وی با تاکید بر ادامه جهش های بزرگ در سال 90 افزود: به طور مشخص ایجاد 2 و نیم میلیون شغل که کمتر از نیمی از آن برای افرادی است که در نوبت اشتغال هستند در دستور کار قرار دارد.

رئیس جمهور افزایش بیش از 40 درصدی در صادرات غیرنفتی، گسترش برنامه مسکن مهر ، بهسازی روستایی و عمران شهری را از برنامه های مهم دولت در سال 90 برشمرد.

آقای احمدی نژاد افزود: پیگیری برنامه های گسترده فرهنگی که در سفرهای استانی تصویب شده نیز در دستور کار امسال دولت است.

رئیس جمهور کاهش هزینه های مصرفی و افزایش هزینه های سرمایه ای را جزو کارهایی دانست که دولت برای امسال پیش بینی کرده است.

رئیس جمهور در ادامه نشست خبری گفت: طرح تحول اقتصادی در سال جدید پیگیری خواهد شد، برنامه هدفمند کردن یارانه ها با گستردگی هر چه بیشتر ادامه پیدا خواهد یافت و اصلاح نظام مالی، مالیاتی و بانکی امسال به لطف خدا آغاز خواهد شد.

احمدی نژاد افزود: نکته ای درباره مسائل جهانی این که همان طور که قبلاً نیز بارها تأکید شده، مشکل اصلی جامعه بشری مشکل مدیریت است و همه فاصله، تبعیض ها، نابسامانی ها، جنگ ها، تحقیرها و همه اشغال گری ها، تضییع حق ها و مشکلات جامعه بشری ناشی از مدیریت حاکم بر جهان است.

رئیس جمهور گفت: بیش از300 سال است مدیریت و نگاه صرف مادی با هدف پر کردن جیب سرمایه سالاران و اقلیت سرمایه داران حاکم بر مراکز قدرت و ثروت بر جهان مدیریت می کند.

احمدی نژاد افزود: دوره طولانی برده داری را همین ها بر بشر تحمیل کردند ، دوره تاریک و سیاه استعمار را همین ها بر بشر تحمیل کردند و دوره فریبکاری استعمار نو را هم باز همین ها بر بشرتحمیل کردند. خوشبختانه با بیداری ملت ها دوره برده داری پایان یافت اما دوره سیاه استعمار جایگزین آن شد.

پايان دوره تاريخي چپاولگري

رئیس جمهور با بیان اینکه استعمار نو جای استعمار سیاه نشسته است، گفت: در دهه های اخیر بیداری عظیم انسانی با حرکت توده های مردم و با گرایش گسترده ملت ها به عدالت، آزادی و کرامت انسانی، دوره زشت استعمار نو هم به پایان خود نزدیک شده است.

احمدی نژاد افزود: اما استعمارگران که همان برده داران سابق و معدودی سرمایه دار بی فرهنگ و ضد انسان هستندٰ برای نجات خود، سرمایه ها و منافع نامشروع خود در جای جای جهان طراحی کردند.

وی اضافه کرد: دولت قبلی امریکا با هدف نجات سرمایه داران و نظام سرمایه داری با بهانه ساختگی 11 سپتامبر به منطقه ما لشکرکشی کرد و منطقه ما را و به طور مشخص دو کشور تاریخی و دو ملت بزرگ را آماج سنگین ترین حملات ضدانسانی خود قرار داد و همه سلاح های خود را در آنجا آزمایش کرد.

احمدی نژاد با اشاره به اینکه آنها انواع کشتار را در این دو کشور به نمایش گذاشتند، گفت: فجایعی در عراق و افغانستان اتفاق افتاد که روی همه جنایتکاران تاریخ را سفید کرد.

وی افزود: موج بیداری انسان‌ها، طراحی زشت و ضدانسانی سردمداران امریکا را نقش بر آب کرد و دیری نپایید که چهره رئیس جمهور سابق امریکا به عنوان منفورترین چهره عالم معرفی شد.

رئیس جمهور گفت: دست اندرکاران پشت صحنه نظام سرمایه داری تصمیم گرفتند که مهره های سوخته را از صحنه بیرون و مهره های جدیدی با شعارهای جدید وارد صحنه کنند.

احمدی نژاد افزود: این بار شعار، شعار تغییر، همراهی با ملت ها و دفاع از حقوق ملت‌هاست اما در پس این نقاب به ظاهر زیبا همان جنایتکاران، دزدان حرفه ای و تاریخی و همان برده داران و استعمارگران پنهان شده اند.

وی اضافه کرد: هدف آنها این بار هم نجات سرمایه داران و نظام سرمایه داری و نجات پایگاه اصلی و مهم نظام سرمایه داری در قلب خاورمیانه یعنی رژیم صهیونیستی است.

رئیس جمهور گفت:‌ آنها گفتند تغییر و خیلی زود معلوم شد که منظور آنها از تغییر، تغییر ملت‌ها، انسان‌ها و تغییر دیگران به نفع آنهاست و خیلی زود معلوم شد که منظور آنها از تغییر، تغییر مناسبات برآمده از بیداری انسان‌ها و ملت ها به نفع سرمایه داران بی فرهنگ است.

احمدی نژاد افزود: البته این رویکرد یک تفاوتی دارد و آن اینکه رژیم و دولت قبلی امریکا، بی پرده و عریان و با سلاح، توپ، تانک، مسلسل و با کلام زور به میدان آمد اما جانشینان او که با شعار تغییر آمده اند، در یک دست سلاح و زور دارند و در دست دیگر فریبکاری و ریاکاری.

رئیس جمهور گفت: اگر رئیس جمهور قبلی امریکا نام نیکی از خود برد جانشینان او هم به نوایی خواهند رسید و من باور دارم که اگر او با ننگ صحنه سیاست را ترک کرد، جانشین او ننگین تر و زشت تر صحنه سیاست را ترک خواهد کرد چون هم با زور و هم با فریب آمد.

تدوين برنامه هاي گسترده اقتصادي و فناوري در سال جهاد اقتصادي

رئیس جمهور در ادامه به سوال‌های خبرنگار پاسخ داد و در جواب خبرنگار روزنامه ایران درباره اینکه دولت چه برنامه هایی را با توجه به سال جهاد اقتصادی در سال 90 دارد، گفت: بعضی سرفصل های برنامه های دولت را در ابتدای مقدمه ذکر کرده ام. دولت برنامه بسیارگسترده ای در سال جاری دارد و امیدوارم در برنامه ای مستقل جزئیات آن را به اطلاع مردم برسانم.

وی تاکید کرد: دولت در بخش های علم، اقتصاد، فناوری، فرهنگ و سیاست خارجی برنامه بسیارگسترده ای را تدوین کرده است. امسال سال جهش علمی و اقتصادی است و ان شاءالله اهداف این جهش محقق خواهد شد.

موج عظيم بيداري ملت‌ها در راه است

رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر رویکرد ایران برای روابط با مصر بعد از حسنی مبارک گفت: ما همیشه علاقه مند به رابطه با همه دولت ها و ملت ها به جز یک دولت ان هم رژیم صهیونیستی بوده ایم. امروز هم همین طور است و قبلا هم اعلام کرده ام به خصوص با مصر امیدواریم که تحولاتی اتفاق بیفتد.

وی با تاکید بر اینکه چشم انداز اینده چشم اندازی بسیار روشن است، گفت: موج عظیم بیداری ملتها در راه است و خواهد امد و همه قالب های مصنوعی را که بین ملت‌ها فاصله ایجاد کرده است در هم خواهد شکست. روابط بین ملت‌ها شرط ندارد ملتها باید با هم ارتباط داشته باشند و همکاری کنند و کار را جلو ببرند.

بيش از سه و نيم ميليون نفر زنداني در آمريکا

در ادامه نشست خبری رییس جمهور، خبرنگار خبرگزاری آسوشیتدپرس درباره وضع دو امریکایی بازداشت شده در ایران و آخرین برنامه ها برای آزادی آن ها پرسید. رئیس جمهور پاسخ داد: آن ها در اختیار دستگاه قضایی هستند و این دستگاه رسیدگی و وضع آنها را روشن می کند. البته ما از اینکه کسانی در بند باشند، خوشحال نیستیم اما به هر حال وقتی تخلفی اتفاق می افتد دستگاه قضایی نیز برخورد می کند.

در ادامه، خبرنگار خبرگزاری زنان درباره وضع خانم شهرزاد میرقلی خانی زن ایرانی شکنجه شده در زندان های امریکا که به علل واهی در زندان های امریکاست پرسید. رئیس جمهور گفت : نمایندگی ما در امریکا این موضوع را پی گیری می کند و حمایت های لازم حقوقی را خواهد کرد. اما همان طور که اشاره کردید زندان های امریکا شرایط بسیار سخت و فجیعی دارد و در واقع نقطه فراموش شده و تاریک خانه است، بیش از سه و نیم میلیون نفر انسان در زندان های امریکا در شرایط بسیار سخت و بدی در حال زندگی هستند.

رئیس جمهور افزود: در سفر به امریکا بعضی از آنها به ما مراجعه کردند وقتی شرایط را تشریح می کردند آدم به یاد زندان های قرون وسطی می افتاد؛ رفتارهای بسیار زشت، از حقوق اولیه هم برخوردار نیستند.

به گمانم آمار رشد اقتصادی اعلام شده است

رئیس جمهور در ادامه نشست خبری در پاسخ به خبرنگار روزنامه خراسان در مورد زمان اعلام آمارهای رسمی مربوط به کاهش نرخ بیکاری و نرخ رشد اقتصادی گفت: رشد اقتصادی کشور به عینه قابل مشاهده است.

احمدی نژاد افزود: البته نرخ دو بخش دارد بخشی که در آن ما دخیل هستیم و کار می کنیم و حاصل آن را می بینیم و بخشی که ناشی از تحولات جهانی است، مثل قیمت نفت. وی گفت: موضوعی که مربوط به کار ملت است، رشد شتابان بسیار بالایی دارد و به گمان من آمارش اعلام شده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه نرخ بیکاری هم طی شش ساله اخیر رو به کاهش است، افزود: این نرخ امسال و سال گذشته هم کاهش پیدا کرد و امسال با دو و نیم میلیون شغل، کاهش اساسی پیدا خواهد کرد. سال گذشته یک میلیون و 100 هزار شغل هدف گذاری شده بود اما با بسیجی که در کشور اتفاق افتاد، این عدد از یک میلیون و 600 هزار بالا رفت که همین ما را امیدوار کرد که سال 90 را دو میلیون و 500 هزار تومان شغل را هدف گذاری کنیم که ان شاء الله به ان خواهیم رسید. حرکت اقتصادی کشور حرکتی شکوفا و روبه جلوست.

اعلام بخشی از برنامه دولت در زمینه تحول نظام بانکی

رئیس جمهور در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه خبر در مورد تحول نظام بانکی در سال90 گفت: برنامه تحولات نظام بانکی کشور در حال نهایی شدن است. ما در نظام بانکی با دو مشکل اساسی مواجهیم که یکی از آن ها این است که مشارکت ها به طور کامل واقعی نیست. در واقع بانک به وکالت از همه سپرده گذاران وارد و طرف حساب سرمایه گذاران می شود و از آنجا که بانک نمی تواند گروه های کارشناسی و نظارتی کافی برای ایفای این مأموریت بزرگ تدارک ببیند ، مشکلاتی ایجاد می شود و ارزیابی ها کامل نیست.

وی ادامه داد: مشکل دوم این است که منابع بانکی به طور مناسب و عادلانه در سراسر کشور و میان بخش ها و قشرهای گوناگون چرخش ندارد و چرخش ها محدود و معدود است. طرح تحول بانکی این دو نقیصه بزرگ را رفع می کند و معلوم خواهد شد مردمی که سپرده می گذارند، برای چه طرح هایی است، آن طرح ها چه قدر سود دارد و چه قدر سهم سپرده گذار می شود. بانک خود طرف حساب سرمایه گذاری نیست بلکه نماینده و واسطه است و حق الزحمه و کارمزد خود را دریافت می کند اما طبق قرارداد، اصل سود میان سرمایه گذاران و مجریان کار تقسیم خواهد شد.

رئیس جمهور افزود: دیگر اینکه منابع بانکی که سپرده های مردمی است چرخشی عادلانه و مناسب در کشور خواهد داشت مانند خونی که باید در همه رگ ها جاری شود و به همه سلول ها غذا برساند. این مبنای تحول نظام بانکی است که امسال آغاز خواهد شد.

در ماجرای تحریم سوخت هواپیماها حتما مقابله به مثل خواهیم کرد

خبرنگار پرس تی وی در ادامه نشست خبری رئیس جمهور پرسید: اخیراً در فرودگاه‌های برخی کشورهای اروپایی از دادن سوخت به هواپیماهای مسافربری جمهوری اسلامی ایران خودداری شده است، شما این عملکرد را چگونه ارزیابی می کنید؟ رئیس جمهور پاسخ داد: ما حتماً مقابله به مثل خواهیم کرد. اطمینان می دهم کسانی که این کارها را می کنند اساساً ضرر خواهند کرد.

وی گفت: اینها با خود گفتند ما ملت ایران را تحریم می کنیم آن هم تحریم‌های فلج کننده، همه آنان گفتند ما جوری تحریم کردیم که حتماً ملت ایران در سال 89 زمین خواهد خورد، دیدند بزرگ‌ترین طرح‌های تحول اقتصادی که نیازمند ثبات سیاسی و اقتصادی است، در سال 89 با موفقیت اجرا شد. اگر ما از ملت ایران سؤال کنیم و بگوییم چند درصد شما متوجه شدید که تحریم اتفاق افتاده است مطمئن باشید پاسخ نزدیک به صفر است.

هر جا ملت‌ها پيروزند، ايران پيروز است

خبرنگار خبرگزاری فونیکس چین پرسید نظر شما در مورد وضع کنونی خاورمیانه و ایران به عنوان بزرگ‌ترین برنده در این شرایط چیست. رئیس جمهور در پاسخ گفت: هر تحول انسانی در جهان و هر بیداری انسانی به نفع همه است و همه ملت ها سود می برند. آقای احمدی نژاد افزود: البته ما امروز از اینکه درگیری و کشتار است به شدت ناراحتیم چه در عراق، افغانستان و کشورهای دیگر و همه توان خود را به کار می گیریم که درگیری و کشتار نباشد.

رئیس جمهور گفت: هر یک نفر که کشته می شود اولا قابل جبران نیست. ثانیا شرایط را سخت تر و پیچیده تر می کند. وی ادامه داد: دیشب به آقای دبیرکل سازمان ملل هم گفتم که ای کاش این سازمان به میان می آمد و نقش سازمان مللی خود را ایفا می کرد، ما هم آماده کمک رسانی در هر جا هستیم.

احمدی نژاد افزود: ما حاضریم کمک و گفت‌وگو کنیم و راه حل پیدا کنیم، چرا با درگیری و کشتار، زور و موشک و ناتو و آمریکا و انگلیس؟ وی گفت: معلوم است که آمریکا و انگلیس به فکر جیب های خود هستند آنها به خاطر خدا به کسی سلام هم نمی کنند توقع دارند صد برابر جیب آدم را خالی کنند.

رئیس جمهور افزود: آیا آنها طرفدار ملت ها هستند؟، 50 سال است که پشتیبان و روی کار آورنده و نگهدارنده اصلی دیکتاتورهای عالم همین دولت های آمریکایی و اروپایی هستند. یک دیکتاتوری را سراغ نداریم که مورد حمایت اینها نباشد. در آمریکای جنوبی و یا هرکجا که کودتا شده و پس از آن یک دیکتاتور بر سر کار آمده است، این دولت ها پشت آن قرار داشته اند. هرجا خشن ترین دیکتاتورها حضور داشتند این دولت ها از آن پشتیبانی کرده اند و امروز هم همین طور است، به یک‌باره طرفدار ملت ها شده اند و ظرف سه تا چهار ساعت با یکدیگر توافق و قطعنامه صادر و موشک ها و کشتی ها را آماده می کنند و دستور حمله می دهند.

احمدی نژاد افزود: اینها چه کسی را مورد حمله قرار می دهند؟ مردم و مردم بیچاره ای که از هر دو طرف می خورند. هر جا بیداری انسانی اتفاق می افتد همه برنده اند و ملت ایران چون طرفدار آزادی ، عدالت و حقوق اساسی ملت هاست هرجا حرکت انسانی اتفاق می افتد ملت ایران خود را شریک می داند و احساس پیروزی می کند، هر جا ملت ها پیروزند ایران پیروز است.

نجات رژيم صهيونيستي، هدف دخالت غرب درمنطقه

رئیس جمهور در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در مورد ارزیابی خود از تحولات منطقه گفت: اتفاقاتی در حال روی دادن است که مبنای این حوادث بیداری انسانی است و ملت ها در حال بیدار شدن هستند. البته این بیداری انسانی متحول کننده همه مناسبات جهانی، در راه است و اینها مقدمه است.

رئیس جمهور دخالت آمریکا و همکارانش را در منطقه خاورمیانه در ادامه سیاست های قبلی آنان دانست و گفت: آنها آمده اند که اولاً نظام سرمایه داری را نجات دهند و دوم اینکه رژیم صهیونیستی را که در آستانه فروپاشی است نجات دهند. این در حالی است که امروز همه می دانند رژیم صهیونیستی شانسی برای ادامه حیات در منطقه ما ندارد.

احمدی نژاد افزود: می بینید گرهی که با دست باز شدنی است عمدی دندان را وارد و شرایط را به نحوی مدیریت می کنند که بتوانند حمله نظامی و حرکات اصیل مردمی را سرکوب کنند. بدانید آنان با هر جریانی که در منطقه ما پی پیگیر مطالبه و حق ملت ها برای برچیدن رژیم صهیونیستی باشد، مخالفند و علیه آن قیام و برخورد می کنند.

وی با ابراز تأسف از ناهوشیاری برخی در این زمینه گفت: دیشب با دبیرکل سازمان ملل صحبت کردم و گفتم چرا شورای امنیت در این حد در امور داخلی ملت ها دخالت و قطعنامه ای صادر می کند که ابزاری به دست آمریکا و متحدانش می دهد تا هر کاری می خواهند بکنند؟ گرچه ظاهر قطعنامه اجازه دخالت نظامی را نداده است. رئیس جمهور با محکوم کردن برخورد با ملت ها افزود: ما از روز نخست برخورد با مردم و مطالبات مردمی را محکوم کردیم و از دولت ها خواستیم با گفت‌وگو، خواسته های ملت هایشان را برآورده کنند.

احمدی نژاد گفت: دولتی که ملتش را سرکوب می کند شانس ادامه حیات ندارد با کی می خواهد زندگی و بر که می خواهد حکومت کند؟ و اصلاً چرا و با چه شعاری می خواهد حکومت کند ؟ ادعایش چیست؟ رئیس جمهور با اشاره به دخالت دولت های غربی به ویژه آمریکا در رویدادهای منطقه افزود: امروز برای اینکه چهره خود را پنهان کنند ناتو را جلو فرستادند و فکر می کنند می توانند از مجازات فرار کنند. به دبیر کل سازمان ملل گفتم آیا بهتر نبود شورای امنیت گروه واقعاً بی طرفی را که مورد اعتماد دو طرف درگیری باشد انتخاب می کرد تا وارد گفتگو می شد و مسائل را با تفاهم حل می کرد؟

رئیس جمهور افزود: چه طور درگیری ها را تشدید کردید؟ امروز هم در یمن و هم در لیبی پشت صحنه تشدید درگیری ها آمریکا و متحدانش هستند.

صهيونيست‌ها و حاميان آن‌ها رفتني هستند

رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فونیکس چین که درباره روابط ایران و آمریکا پس از وقایع اخیر منطقه پرسید گفت: بهترین گزینه و تنها فرصت برای دولت های آمریکایی همکاری و رابطه عادلانه با ایران است اما متاسفانه دولت های آمریکایی چون اختیار ندارند و این را هم خوب است شما بدانید و ملت ها بدانند که دولت هایی که در آمریکا بر سر کار می آیند تصمیم گیر نیستند؛ یک گروه پشت صحنه است که مهره ها را جابجا می کند یک روز اقتضا می کند یک مهره دیوصفتی را به صحنه بیاورند، یک روز لازم است یک چهره پر از لبخند بیاید، می آورند، یک روز لازم است با موشک بیایند می آیند، یک روز لازم است با شعار حقوق بشر بیایند صحنه را عوض می کنند، آنها هستند که تصمیم می گیرند.

وی افزود: این رئیس جمهور آمریکا با شعار تغییر بر سر کار آمد اگر صداقت وجود داشت بهترین فرصت برای تغییر چهره آمریکا و تغییر سیاست های ضدانسانی برای آمریکا بود. اما چون این افرادی که بر سر کار می آیند متعهد و وابسته به کسانی هستند که پشت صحنه هستند، نمی توانند خارج از اراده آنها عمل کنند و ایشان هم همینطور شد و رئیس جمهور آمریکا مجبور شد فریبکاری و خشونت کند، به همین خاطر ننگین تر از قبلی به تاریخ خواهد پیوست.

رئیس جمهور گفت: البته هنوز هم دیر نشده است به جای اینکه بیایند بیانیه صادر کنند علیه ملت ایران که واقعا آدم تاسف می خورد گویا آن طرف عقلی وجود ندارد و نمی فهمند چه می گذرد، خیال می کنند به ملت ایران توهین کنند ملت های منطقه از آنها خوش‌شان می آید.

احمدی نژاد افزود: ممکن است بعضی از مردم با من مخالف باشند اما قطعا هیچ فردی از ملت ایران موافق دولت آمریکا نیست. ما مسائل داخلی خودمان را داریم اما آنها می آیند توهین می کنند به ملت ایران و به دولت برآمده از رای ملت ایران و فکر می کنند، شرایط برای آنها بهتر می شود، از موضع غرور و قدرت به ملت ها و دولت ها دستور می دهند و فکر می کنند به نفعشان است، نمی فهمند.

رئیس جمهور گفت: این مرگ و سقوط آنها را نزدیک تر می کند کما اینکه نزدیکتر کرده است. تنها شانس دولت فعلی آمریکا این بود که بیاید و مناسباتش را با ایران اصلاح کند تا فرصتی برای ادامه حیات پیدا کند که ما هم این فرصت را به آنها دادیم اما آنها استفاده نکردند برای اینکه اختیاری از خودشان ندارند. آنها باید بروند ببینند سران صهیونیسم چه فرمایشی دارند بعد بیایند عمل کنند؛ صهیونیست ها هم که دشمن اساسی ملتها و ملت ایران هستند و تکلیف‌شان روشن است اما هم صهیونیست ها و هم حامیان آنها رفتنی هستند.

مسئولان مردم را مأيوس نکنند

رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه آمریکایی لس آنجلس تایمز در مورد اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها در بخش گاز خانگی گفت: اگر ساکنان درجه طبیعی را رعایت و مصرف طبیعی را حفظ کنند و مشکلی پیش آید، آن را رفع خواهیم کرد.

احمدی نژاد در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری فارس درباره سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه مسئولان کشور اگر گلایه های بحقی هم داشته باشند، باید بین خود حل کنند و با مطرح کردن آن مردم را مأیوس نکنند، گفت: ایشان فرمودند مطرح نکنند، تمام شد ما هم این کار را نمی کنیم. برخی وقتی تریبون گیر می آورند، شروع به زدن بالا و پایین دولت نکنند.

ملي گرايي در نوروز معنا ندارد

در ادامه نشست خبری رئیس جمهور خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی پرسید برخی با اقدام دولت در برگزاری جشن نوروز برخورد سلبی و دولت را به ملی گرایی افراطی متهم کردند، نظر شما در این باره چیست؟ رئیس جمهور گفت: نوروز جشنی جهانی است و ملی گرایی در نوروز معنا ندارد چون نوروز جشنی انسانی است و آیا محبت و احترام ملی گرایی است؟ آیا محبت و احترام به دیگران، به دیدار دوستان و آشنایان رفتن و امید به رفع ظلم و برپایی عدالت ملی گرایی است؟ احمدی نژاد افزود: اینکه جوان شویم، دل‌ها را از کینه خالی و جای آن را با مهر و محبت پر کنیم اگر این، ملی گرایی است ما به این ملی گرایی افتخار می کنیم و خیلی هم در این باره افراطی هستیم اما من فکر نمی کنم این ملی گرایی باشد، این انسان گرایی، ارزش گرایی، عدالت گرایی و پاکی گرایی است.

وی در پاسخ به پرسش دوم این خبرنگار درباره عقب نشینی دولت از دعوت از پادشاه اردن، گفت: من از رئیس حکومت اردن برای سفر به ایران دعوت کردم و وی هم برای سفر به ایران ابراز تمایل کرد اما به دلایلی سفرش را عقب انداخت و این هیچ ارتباطی به اینکه کسی مقاله ای بنویسد و حرفی بزند ندارد و عقب نشینی نیست.

احمدی نژاد افزود: تصمیمات دولت چه در داخل و چه در عرصه بین الملل، سنجیده، پخته و براساس برنامه های بین المللی ملت ایران تنظیم شده است و چیزی نیست که اگر کسی حرفی زد دولت عقب نشینی کند. به این دلیل عقب نشینی نمی کنیم زیرا بر مبنای اصول مستحکم تصمیم می گیریم و جلو می رویم و با همه دولت ها و ملت ها به جز یک دولت دوست هستیم. اگر دولت هایی از رژیم صهیونیستی حمایت و تبعیت کنند، به نسبتی که به این رژیم نزدیک می شوند از ملت ایران دور می شوند و این فرمولی روشن و معیاری بسیار شفاف است و روابط ما با همه ملت ها و دولت ها بر این اساس تنظیم شده است و می شود. البته مناسبات داخلی دولت ها ، مناسبات خودشان و نظر ما هم روشن است، همه جا دولت ها باید با ملت ها باشند ، نظر اکثریت باید حاکم باشد و دولت ها باید در کنار و خدمت ملت ها و برآمده از ملت ها باشند و احساس نوکری ملت ها را بکنند این یک فرمول عمومی است اما معنایش دخالت در مسائل داخلی کشورها نیست.

250 متخلف را به رئیس‌قوه قضائیه معرفی و درخواست رسیدگی کردیم

خبرنگار خبرگزاری آنا در ادامه نشست خبری رییس جمهور پرسید: مکرر وعده کرده اید که در سال 1390 لیست مفسدان اقتصادی دانه درشت را معرفی خواهید کرد اما هنوز این لیست معرفی نشده است آیا امسال مفسدان اقتصادی دانه درشت را به قانون و عدالت می سپارید یا خیر؟ احمدی نژاد گفت: اواخر سال گذشته نامه ای به رییس قوه قضاییه نوشتم و حدود 250 نفر را که در بخش‌های مختلف، در بخش زمین و جاهای دیگر به نظر ما می آمد که کاری کرده اند که خارج از قوانین است، معرفی و درخواست کردیم که رسیدگی قضایی شود.

وی افزود : البته بسیاری یا بعضی از انها دارای پرونده هایی بودند که دولت قبلا شکایت کرده بود ، منتها دوره رسیدگی خیلی طولانی شده بود، ما خواستیم که در رسیدگی ها تسریع کنند و تا آنجایی که حقوق بیت المال تضییع شده است، به بیت المال برگردانند. منتظر هستیم که رییس قوه قضاییه به این پرونده ها رسیدگی کند.

واکنش به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس

خبرنگار شبکه العالم پرسید: شورای همکاری خلیج فارس شب گذشته در بیانیه ای جمهوری اسلامی ایران را به دخالت در امور داخلی خودشان متهم کردند پاسخ شما به این بیانیه چیست؟ و چشم انداز روابط ایران با توجه به تحولات در این کشورها را چگونه ارزیابی می کنید.

رئیس جمهور گفت: برای مصوبه روز گذشته شورای همکاری خلیج فارس ارزش حقوقی قائل نیستیم. صحنه بسیار روشن است چرا که این مصوبات زیر فشارهای سیاسی امریکا و متحدانش به تصویب می رسد.

وی ادامه داد: ما دست دوستی دراز کردیم و همه باید هوشیار باشیم چرا که امریکایی ها برای نجات رژیم صهیونیستی نیازمند تفرقه بین دولت ها و ملت ها در منطقه هستند. آنها به دنبال درگیری بین دولتها و ملتها با هم و دولت ها با همدیگر هستند و ضروری است که همه هوشیار باشند. ما گذشته ها را چشم پوشی کرده ایم و امیدواریم بعضی خطاهای بزرگ تکرار نشود؛ امریکا رفتنی است و طراحی های امریکایی ها نیز رفتنی است.

آقای احمدی نژاد به رفتار برخی حکومت های دیکتاتور منطقه با مردم شان اشاره کرد و افزود: این حکومت ها بروند با ملت هایشان ارتباط برقرار کنند و نباید به بحرین لشکرکشی کنند. صدام به ایران و کویت حمله کرد اما الان صدام کجاست و چه نفعی از لشکرکشی به کشور همسایه برد که اکنون بعضی ها می خواهند همان تجربه را تکرار کنند.

وی افزود: نباید فریب امریکا را بخورند چرا که امریکایی ها از بی وفاترین دوستان هستند. صدامی که وقتی شهرهای ایران را بمباران شیمیایی کرد آنها برای او هورا می کشیدند اما صدام را به یک چهره سیاه و خطرناک تبدیل کردند و بعد وی را بردند.

رئیس جمهور گفت: قاطعانه می گویم اگر امریکایی‌ها به دنبال خاورمیانه جدید هستند ملت‌های منطقه نیز به دنبال خاورمیانه جدید اما متفاوت هستند.

نيروگاه بوشهر در آستانه راه اندازي

احمدی نژاد در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه مرکزی چین (سی سی تی وی) در مورد زمان بهره برداری از نیروگاه بوشهر افزود: پس از نصب تجهیزات این نیروگاه در یکی از قطعات داخلی آن در دوره آزمایشی نقص فنی ایجاد شد که اکنون در حال رفع آن نقص هستند. آقای مدودف رئیس جمهور محترم روسیه هم در تماس با من اطمینان داد که این نیروگاه در زمان مقرر حتماً آماده می شود و به بهره برداری خواهد رسید.

کمک دولت نهم و نهم به مترو، پنج برابر دولت هاي قبلي

رئیس جمهور در پاسخ به پرسش خبرنگار رادیو تهران درباره حمل و نقل شهری و علنی تر شدن کمک های دولت به مترو، گفت : کمک های دولت نهم و دهم به متروی تهران حدود پنج برابر کل کمک دولت های قبلی است و این روند ادامه پیدا خواهد کرد. در این باره هم کمک نقدی می کنیم و هم 50 درصد وام های خارجی را که متروی تهران برای ساخت و تاسیسات می گیرد، تقبل و پرداخت می کنیم. فکر می کنم اگر سهم جمعیتی کشور را حساب کنیم این رقم سهم بسیار بالایی است.

رئیس جمهور با بیان این که امیدوارم کسانی که در عرصه مدیریت مترو هستند مقداری در هزینه های مترو مدیریت کنند، گفت: به نظر من با این پول ها بیشتر می توان کار کرد و ما کمک خواهیم کرد که شبکه مترو تکمیل شود.

موضع ایران در قبال حوادث اخیر سوریه

خبرنگاری از رئیس جمهور پرسید: نظر رسمی جمهوری اسلامی ایران در مورد وقایعی که در سوریه اتفاق می افتد چیست؟ رئیس جمهور پاسخ داد: این اتفاقات مسائل داخلی سوریه است و ما در مسائل داخلی کشورها دخالتی نداریم و دخالت نمی کنیم. دولت سوریه دوست صمیمی ما و در خط مقدم مقاومت است و ملت سوریه نیز دوست ما و ما نیز دوست ملت سوریه هستیم و آنها در خط مقدم مقاومت در برابر توسعه طلبی رژیم صهیونیستی هستند. هم دولت و هم ملت سوریه خودشان با تدبیر مسائل خودشان را حل خواهند کرد.

احمدی نژاد افزود: البته این را هم می دانیم که از اهداف توسعه طلبی آمریکا و متحدانش و رژیم صهیونیستی درهم شکستن خط مقاومت است و حتماً آنها نمی خواهند دولت و ملت سوریه در صمیمیت و آرامش و در تفاهم با هم زندگی و مسائل خود را حل کنند و جلو ببرند. ما فکر می کنیم یک معیار بیشتر وجود ندارد و آن هم آزادی ملت هاست؛ هیچ کس، هیچ جا نمی تواند آزادی ملت ها را مخدوش کند. البته آزادی ملت ها تبلورش در رأی اکثریت است و راه دیگری وجود ندارد جز اینکه ما بپذیریم رأی اکثریت حاکم باشد؛ در همه جای دنیا، در سوریه، در ایران و هر جای دیگر دنیا. البته امیدواریم روزی برسد که در آمریکا و اروپا نیز رأی اکثریت حاکم باشد چون در آنجا مردم فرصت انتخاب واقعی ندارند دو یا چند حزب هستند و مردم مجبورند به آنها رأی بدهند. در همین انتخابات اخیر آمریکا دیدید یا مردم باید به ادامه بوش رأی می دادند یا غیر از بوش و انتخاب دیگری وجود نداشت.

رئیس جمهور ادامه داد: آنهایی که دلسوز آمریکا بودند گفتند غیر از بوش و این معنایش این نیست که آزادی و انتخاب در آنجا بوده است. امیدواریم روزی برسد که همه ملت ها از جمله ملت های آمریکایی، اروپایی از آزادی انتخاب برخوردار شوند و در سوریه هم دخالت نکنند. ما می بینیم دولت آمریکا سراسیمه شده است که جشن بگیرد که یک اتفاقی یا اعتراضی در سوریه بوجود آمده است. وی افزود: ما فکر می کنیم مردم سوریه مردم هوشمندی هستند و باید با دولت سوریه بنشینند و مسائل خود را حل کنند.

علت تأخیر در تقدیم لایحه بودجه به مجلس

رئیس جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه مردم سالاری در مورد حواشی زیاد بودجه سال 90 و دیر تحویل دادن آن به مجلس گفت: بودجه امسال حواشی ندارد. اتفاقاً بودجه ای که تقدیم مجلس کردیم خیلی خلاصه و شفاف است زیرا ما همه قوانین پایه و دائمی نظیر قانون اصل 44، قانون حمل و نقل و قانون زمین و مسکن را داریم.

رئیس جمهور با بیان اینکه همه اینها در دولت نهم و دهم با کمک و همراهی خوب مجلس تدارک دیده شد، گفت: ما باید قانون بودجه را بر اساس قانون برنامه می دادیم و چون قانون برنامه روز سی ام بهمن پارسال رسمیت پیدا کرد ما اول اسفند قانون بودجه را ارائه کردیم و فکر نمی کنم زودتر از این می توانستیم این کار را انجام دهیم. مجلس هم حتماً کارهای دیگری داشته و نرسیده است، البته در یک ماه هم می شد به بودجه رسیدگی کرد اما صلاح دانستند رسیدگی به آن، امسال انجام شود که برای ما هم مشکلی ایجاد نکرده است و نخواهد کرد.

رعايت استانداردهاي ايمني در نيروگاه بوشهر

رئیس جمهور در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه ان اچ کی ژاپن در مورد اقدامات جدید ایران در نیروگاه بوشهر با توجه به بهره برداری قریب الوقوع آن با عبرت گرفتن از حادثه نیروگاه اتمی فوکوشیمای ژاپن گفت: همانطور که شما هم می دانید نیروگاه فوکوشیما بر اثر موج آب و سونامی منهدم شد. این نیروگاه در برابر زلزله مقاومت کرد اما وقتی سونامی با ارتفاع 14 متر و براساس آنچه شنیده ام با سرعت 800 کیلومتر به محدوده نیروگاه فوکوشیما رسید، می توان محاسبه کرد که چند برابر ضربه ناشی از زلزله 8 و 9 دهم ریشتری به آن وارد کرد. البته ما در منطقه خلیج فارس سابقه و زمینه وقوع سونامی نداریم اما با اطمینان همه استانداردهای ایمنی روز دنیا را در آن رعایت می کنیم. فناوری نیروگاه فوکوشیما مربوط به حدود 50 سال قبل است اما آنچه در ایران انجام می شود براساس فناوری روز است و استانداردهای ایمنی طبق مصوبات آژانس بین المللی انرژی اتمی رعایت می شود و فکر نمی کنم اینجا مشکلی ایجاد شود.

هميشه از مذاکرات استقبال کرده ايم

خبرنگاری در مورد مذاکرات با کشورهای گروه1+5 پرسید. احمدی نژاد در پاسخ گفت: ما همیشه از مذاکرات استقبال کرده ایم و حالا هم استقبال می کنیم. فکر می کنم طرف های مقابل آماده نیستند و هر موقع آماده شوند ما برای ادامه گفتگوها آماده ایم. فکر می کنم تنها راه نیز گفتگوست و راه دیگری وجود ندارد. 

افزايش حقوق در سال هاي اخير خوب بوده است

خبرنگار روزنامه سیاست روز در ادامه نشست خبری رئیس جمهور پرسید: امسال شاهدیم افزایش حقوق کارگران را 9 درصد اعلام کرده اند در حالی که تورم به صورت رسمی 12 درصد اعلام شده است؟ سال گذشته نیز افزایش حقوق بازنشستگان حدود شش درصد بود، این را چگونه می خواهید اصلاح کنید؟ رئیس جمهور گفت: افزایش شش درصدی، قانون بودجه است و برای همه بوده است؛ چه کارمندان، چه بازنشسته ها. ما فکر می کنیم طی سال های اخیر افزایش حقوق ها خیلی خوب بوده، ضمن این که هدفمند کردن یارانه ها نیز در کنار آن قرار گرفته و به نظر من وضع خیلی بهتر است. البته ما راضی نیستیم و می خواهیم تک تک مردم در بهترین شرایط مادی زندگی کنند اما بالأخره ما نیز باید هم به فکر کارگر هم به فکر تولید باشیم. برای کارکنان دولت امسال شش درصد است، برای کارگران 9 درصد.

همین خبرنگار دوباره از رئیس جمهور پرسید: آیا این مقدار افزایش کافی است؟ رئیس جمهور پاسخ داد: برای انسان چیزی کافی نیست و انسان باید به بهترین نقطه برسد و ما هم به دنبال این هستیم که ان شاء الله همه به بهترین نقطه برسند. امیدواریم امسال متوسط تورم در طول سال به کمتر از 9 درصد برسد تا کارگران در فشار نباشند.

قيمت واقعي نفت تا 150 دلار بالا می‌رود

خبرنگار خبرگزاری رویترز در ادامه نشست خبری رئیس جمهور پرسید: شما سال های گذشته درباره تحولات خاورمیانه پیش بینی هایی می کردید و بر مبنای آن درباره نرخ واقعی نفت، عدد و رقم هایی را هم گفته بودید، فکر می کنید بعد از تحولات اخیر خاورمیانه که قیمت نفت رو به بالا بود، قیمت نهایی نفت در سال جاری به چه حد خواهد رسید. رئیس جمهورگفت: من تحول در خاورمیانه هیچ وقت نگفته ام و گفته ام تحولات جهانی و اصلاح می کنم. قیمتی هم برای نفت نگفتم اما به نظرم قیمت نفت صعودی خواهد بود.

این خبرنگار پرسید: آیا الان رقم 108 دلار غیر واقعی است. رئیس جمهور گفت: بحث من واقعی و غیر واقعی نیست، این بحثی اقتصادی است. اگر ما بخواهیم بگوییم چه زمانی قیمت نفت واقعی می شود، زمانی است که مناسبات اقتصادی واقعی شود که الان واقعی نشده است. نفت می شود 108 دلار و این عدد وقتی وارد بازار اروپا می شود، دولت‌های اروپایی نزدیک به 170 دلار از آن مالیات می گیرند و این مالیات دوباره به فروشندگان نفت تحمیل می شود.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه زمانی قیمت نفت واقعی می شود که مناسبات اقتصادی واقعی شود، افزود: الان مناسبات و مقررات یک نظم اقتصادی یک‌سویه است و پول امریکا و اروپا بر دیگران حاکم است بنابراین با مناسبات پولی سود و ضررها تغییر می کند. انها در عرصه سیاسی با ما اختلاف دارند و نمی توانند منطق ما را بشنوند و یعنی منطق آن‌ها در برابر منطق ما کم می آورد. آنها می روند از ساختارهای اقتصادی که سرحلقه هایش دست خودشان است در اقتصاد استفاده می کنند که این نمی تواند اقتصاد را واقعی کند و اگر اینها برداشته شود واقعا اقتصاد ازاد می شود.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه هم اکنون شرایط بازار هیچ جا حاکم نیست، افزود: هم اکنون شرایط سیاسی قیمت ها را تعیین می کند و در نفت هم همین طور است. احمدی نژاد خطاب به این خبرنگار گفت: شما سوال کردید که آیا این عدد بالا می رود ، بله بالا می رود، من فکر می کنم در یک فاصله زمانی تا حول وحوش 150 دلار بالا می رود و این اولین عددی است که من درباره آن گفتم . 

تحريم ها واقعاً بي معناست

رئیس جمهور در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه جوان مبنی بر واسطه گری بانک فدرال آلمان میان ایران و هند برای انتقال گاز از ایران و ارزیابی این رفتار متناقض آلمان به عنوان یکی از پیشگامان تحریم علیه کشورمان گفت: یک وجه تحریم، سیاسی و جنبه دیگر آن اقتصادی است. وجه سیاسی تحریم ها فضا سازی، تبلیغات و محروم کردن دیگران از رابطه اقتصادی با ایران و وجه اقتصادی آن، این است که از انحصار خودشان استفاده کنند.

رئیس جمهور گفت: آیا نظام اقتصاد سرمایه داری و دوره اقتصاد آزاد می تواند با تحریم سازگاری داشته باشد؟ تحریم بی معناست، نمی توانند؛ باید مراوده داشته باشند. قطع مراودات با ایران مانند پاک کردن بخشی از شبکه بزرگی است که همه جای آن با هم مرتبط است که در چنین حالتی همه شبکه دچار اخلال و اختلال می شود؛ در چنین شرایطی فقط ایران با مشکل مواجه نمی شود. تقریباً همه بازرگانان دنیا در پی راهکارهایی برای توسعه همکاری با ایران هستند زیرا ایران کشوری بزرگ، با اقتصاد، ملت و ظرفیت های بزرگ است و هیچ کس نمی تواند از رابطه با آن چشم پوشی کند و هر کس چشم پوشی کرده، خود دچار زیان شده است. اتفاقاً علت اینکه آمریکا مدام سردمدار تحریم می شود این است که 30 سال خود با ما رابطه ندارد و می خواهد دیگران را هم محروم کند تا شاید فرصتی برای خود بیابد.

رئیس جمهور با بیان اینکه صحنه بسیار روشن است اضافه کرد: آمریکا رابطه اقتصادی با ایران ندارد به همین علت به اروپایی ها فشار وارد می کند تا ایران را تحریم کنند اما راه چاره این نیست، تو هم بیا رابطه برقرار کن، دو طرف سود می برند. آدم های مغروری هستند، حرف غلطی زده اند خیال می کنند روزی می رویم از آنها خواهش می کنیم اما ما هیچ گاه از آمریکایی ها خواهش نمی کنیم و آن روز نخواهد آمد مگر براساس قانون، عدالت و احترام بیایند و رابطه برقرار کنند.

احمدی نژاد صدور قطعنامه های ضد ایرانی در هر یکی دو سال یکبار را بیهوده دانست و افزود: هر بار می گویند این بار دیگر می خواهیم خیلی خیلی فشار وارد کنیم، در ادامه چه واژه ای می خواهند پیدا کنند؟ تحریم واقعاً بی معناست.

وی با بیان اینکه دولت آلمان علاقمند به توسعه روابط با ایران است اضافه کرد: رابطه ما رابطه ای سنتی و خوب است و بسیاری تجار و صنعتگران ما با طرف های آلمانی کارهای خوبی می کنند. به علت خواست های غیر قانونی مثلاً یک گروه صهیونیستی در آمریکا، دلیلی بر آسیب دیدن این روابط نیست.

احمدی نژاد استفاده از واژه واسطه گری درباره اقدام بانک فدرال آلمان را بی معنا و نادرست دانست و اضافه کرد: همه بانک ها با هم در ارتباط هستند و پول در چرخش است. ما وقتی با یورو معامله می کنیم در اروپا می چرخد و زمانی که با دلار معامله می کنیم در آمریکا چرخش دارد و اینها مربوط به نظام بانکی است. همه بانک ها و اقتصادها از یک سو عامل و از سوی دیگر واسطه اند بنابر این اصطلاح واسطه واژه ای زیبا نیست.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





برچسب ها : مشروح اظهارات رئيس‌جمهور در نشست خبري با رسانه‌هاي داخلي و خارجي, سرنوشت اوباما ننگين‌تر از بوش/مقابله به‌مثل‌ايران در تحريم سوخت هواپيماها/ 250 متخلف را به قوه‌قضائيه معرفي کرديم, ,