برچسب ها : بیانیه مجمع مطالبه مردمی, نقد سیاست خارجی دولت, افراط در انفعال, حمله به عراق, ,
مساله سخنان مقام ارشد رژیم صهیونیستی در مجمع عمومی سازمان ملل و واکنشها به آن، در روزهای اخیر حسابی داغ شده و اظهارات باراک اوباما درباره روی میز بودن گزینه نظامی علیه ایران هم به حواشی این مساله دامن زده است.
محمدحسن روزیطلب: ماجرای مک فارلین و همه حواشی آن که مدتها تاریخ نگاران انقلاب اسلامی را به خود مشغول کرده بود، اکنون وارد بیست و هفتمین سال خود شده است. «رجانیوز» سال گذشته پرونده مفصلی را درباره این مساله منتشر کرد که بخشی از آن را میتوانید در زیر بخوانید:
محمدصادق شهبازی: با سخنرانی رهبر انقلاب در جمع مسئولین سپاه در مورد نرمش قهرمانانه موجی از تحلیلها در این مورد شکل گرفت. تطبیق شرایط با پذیرش قطعنامه و جام زهر، تطبیق شرایط با صلح امام حسن (علیهالسلام)، تطبیق شرایط با صلح حدیبیه، تغییر رویکردهای نظام در تقابل با نظام سلطه و آمریکا، اثر کردن فشارها بر ایران، عقبنشینی رهبری ایران و…. بخشی از این موارد است. از سوی دیگر خیل زیادی از نیروهای وفادار به انقلاب با توجه به تأکیدات رهبر انقلاب مبنی بر حمایت از دولت، و شوک و بهت و سرگرم شدن به مقصریابی در مورد انتخابات، دچار نوعی گیجی و ابهام گردیدهاند. برای بازخوانی وظیفه نیروهای انقلاب در چنین شرایطی بازخوانی چند مسئله ضروری است:
اظهارات سوزان رایس، مشاور امنیت ملی باراک اوباما و گزینه اصلی او برای تصدی پست وزارت امور خارجه در دولت دوم، درباره برنامه هستهای کشورمان و تکرار ادعاهای گذشته در نفی حق غنیسازی ایران، بیشتر از آنکه کارشناسان بینالمللی را از ادامه رفتار خصمانه کاخ سفید با ایران متعجب کند، نگرانیهای جدی را در داخل کشور به وجود آورده و این سوال را مطرح کرده است که با توجه به رویکرد مشخص ایالات متحده در این زمینه و اینکه این مساله به راحتی توسط وزیر امور خارجه کشورمان قابل حدس زدن بود، چرا آقای ظریف باز هم تن به دیدار با جان کری داده است؟
مکالمه 15 دقیقهای حسن روحانی و باراک اوباما پای تلفن، هنوز بازتاب دارد و چه در داخل ایران و چه در داخل ایالات متحده و حتی در سطح بینالمللی نیز تحلیلهای مختلفی درباره آن ارائه میشود.
مدیرمسئول روزنامه کیهان با اشاره به مباحث مطرح درباره مکالمه تلفنی روسای جمهور ایران و آمریکا، گفت: چناچه طبق گفته روحانی، این درخواست از سوی اوباما بوده باشد، نشان میدهد که دولت آمریکا در حد اعلام نظر درباره یک مکالمه تلفنی هم صداقت ندارد.
پس از انتشار خبر مکالمه تلفنی رئیس جمهور ایران و آمریکا با یکدیگر، بازتاب بین المللی گسترده این رویداد به تیتر اول بسیاری از رسانه ها تبدیل شد.
جنبش عدالتخواه دانشجویی با صدور بیانیهای در واکنش به گفتوگوی تلفنی رئیس جمهور کشورمان با رئیس جمهور امریکا تاکید کرد: امتیازدادن به ابرقدرتها برای رفع تحریم دمدستی ترین راه ممکن است.
حضور رئیس جمهور و هیات همراه در فرودگاه مهرآباد تهران، حاشیههایی را به همراه داشت.
در حالی که دفتر رئیسجمهور شب گذشته مدعی شد که تماس تلفنی روسای جمهور ایران و آمریکا با اراده باراک اوباما صورت گرفته است ولی برخی مقامات کاخ سفید با انتشار اسنادی این موضوع را تکذیب کرده اند.
تماس تلفنی میان دو رئیسجمهور اتفاق خارق العادهای نیست؛ حتی اگر میان روسای جمهور دو کشور متخاصم باشد اما اتفاقی که شب گذشته افتاد و حسن روحانی و باراک اوباما را به گفتگوی تلفنی کشاند، چیزی فراتر از یک تماس تلفنی است؛ چیزی در حد و اندازههای یک اشتباه استراتژیک تاریخی.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: آمریکاییها محتاج ژست تماس با جمهور یاسلامی ایران و تبلیغاتی کردن آن بودند.
رجانیوز: یوسفعلی میرشکاک در شعری که در جریان برگزاری همایش انتخاباتی سعید جلیلی در ورزشگاه شهید افراسیابی خواند، به مساله تلاش برخی سیاسیون برای برقراری رابطه با آمریکا اشاره کرد که خواندن دوباره آن در این زمان، خالی از لطف نیست:
به نظر میرسد پروژه نانوشتهای در دستور کار برخی نهادهای خاص قرار گرفته تا زمینه برای پیگیری برخی سناریوهای امنیتی – اطلاعاتی در کشور فراهم شود؛ پروژهای که در گام اول و با توجه به حساسیت فضای مجازی در میان جوانان، اینترنت را هدف اصلی خود قرار داده است.
4 سال پس از فتنه سال 88، آمریکاییها بر دروغ بودن ادعای تقلب در انتخابات ایران اعتراف کرده و اذعان نمودند ادعای تقلب به منظور زمینهسازی برای دخالت آمریکا بوده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگرچه خواستگاه آقای احمدی نژاد جریان اصولگرایی بود و عضو یکی- دو تشکل اصولگرایی هم بود اما خودش در قطع کردن اتکا و ارتباط تشکلاتی خود موثر بود.
احسان حسنلو
جلسات بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت یازدهم در چهار روز بهصورت فشرده برگزار شد و از مجموع 18 وزیر پیشنهادی، 15 وزیر از مجلس رای اعتماد گرفتند. نگارش درخصوص مباحث مطرح شده در جلسات و سلوک نمایندگان و دولتیها و همچنین پیامهای قابل دریافت از این گفتوگوها، اهمیت زیادی در آینده روابط دولت و مجلس و در نتیجه در سرنوشت کشور دارد.
دکتر حامد حاجيحيدري*
• آشفتگي عظيم، هر چند که از تونس و مصر آغاز شد، ولي، سراسر منطقه موسوم به خاورميانه را در بر گرفته، و حتي شکل ناآراميهاي مناطق قبلاً آشوبزده مانند عراق، نيز تغيير کرد. چندي پيش، همين جا، تأکيد کردم که بايد به انقلاب فوريه مصر، به مثابه، يک «انقلاب کبير» نگاه کنيم؛ توضيح اين که، دنياي اجتماعي قبل از اين انقلاب با دنياي پس از آن، کاملاً متفاوت است. به رسميت شناختن اين نقطه عطف، براي ما اين فايده را دارد که بدانيم بايد خود را با شرايطي تطبيق دهيم که بهغايت و به نحو بيسابقهاي مستعد آنارشيسم است.
«کلید حل مشکلات در شرایط فعلی کشور سیاست خارجی است»، این عبارتی است که رئیسجمهور آنرا بیان کرده و در روزهای گذشته خصوصا در مراسم تودیع و معارفه وزرای جدید به گونههای مختلف بازتولید شده است. جملهای که شاید بتوان آنرا همه تدبیر دولت "تدبیر و امید" برای اصلاح شراط موجود کشور دانست.
اگرچه پرونده یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تنفیذ و تحلیف رییس جمهور منتخب و تشکیل کابینه یازدهم بسته شد اما اخبار و حاشیههای آن هنوز در میان اهالی سیاست مفتوح است.
حجت الاسلام والمسلمين احمد ابوترابي
قاسم روانبخش
تجربه ثابت کرده است که اگر قورباغه را در آب جوش بیاندازند فوری خودش را بیرون می اندازد ولی اگر ابتدا در آب بیاندازید و به تدریج آن را حرارت بدهید به دون این که متوجه بشود بدنش سست می شود و پخته می شود و می میرد. تفاوت استراتژی اصلاح طلبان در سال های 76 تا 84 با استراتژی آن ها با عنوان اعتدال در همین نکته اساسی نهفته است.
دولت یازدهم، 10 مصوبه دولت قبل را که متضمن ایجاد امتیاز خاص برای اشخاص حقیقی و حقوقی بود و یا تعهد مازاد بر اعتبار برای دستگاهها ایجاد میکردند را لغو کرد.