برنامه جبهه پایداری برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم
جناب آقای متقی فر پیشاپیش اولین سالروز تاسیس جبهه پایداری انقلاب اسلامی را به حضرتعالی تبریک می گویم لطفا بفرمایید هدف از تشکیل این جبهه چه بود و اساسا چه ضرورتی ایجاب کرد که این جبهه را تاسیس کنید.
یعنی علت تاسیس جبهه ی پایداری فقط به خاطر تغییر رفتار آقای احمدی نژاد بود یا مسائل دیگری هم در این وسط مطرح بود؟
نه این جبهه اساسا در مسیر انحرافات ایجاد شد. بعد از فتنه ی 88 در مسیری که به اقای احمدی نژاد اعتماد شده بود، انحراف ایجاد شد و یه چیز دیگه ای از کار در آمد. یعنی از جنس انقلاب و حرفایی که آقای احمدی نژاد میزد نبود و نیست . عملا ایشان رویکردش خلاف جهت مسیر اصیل انقلاب بود و خلاف آرمان های امام بود. البته تحت تاثیر افرادی بود ولی به هر حال عملا خروجی همین بود. برخی انتصابات و برخوردهای ایشان با نیروهای ارزشی و اصیل و همچنین بعضی اظهارات وی هیچ سنخیتی با اسلام و نظام و انقلاب نداشت و این یاس وجود همه را گرفت.
پس موضوع جریان فتنه و سایر جریانات معاند نظام این وسط چه می شود؟ جبهه پایداری تنها در مقابل انحراف تاسیس شد؟
به هرحال جریان های دیگر امثال جریان فتنه که تکلیفشان برای همگان روشن است و کمتر کسی فریب آنها را می خورد. دستشان برای همه رو شده است. آنهایی که در عرصه ی سیاسی کشور فعالند و در برهه فعلی خودی نیستند، همان ایام هم خودی نبودند. چه آرم و برچسب اصول گرایی داشته باشند چه نداشته باشند در ماهیت حرکتشان یک افتراق روشنی با آرمانهای امام و انقلاب دیده میشود. ما درباره آنها به هیچ وجه صحبت نمی کنیم چون باطل بودن راهشان بر همگان روشن و واضح است. صحبت این است که با روی کار آمدن دولت آقای احمدی نژاد بنا بود که این حرکت ادامه پیدا کند تا انشالله نظام مقدس جمهوری اسلامی بتواند مقتدر تر اهدافش را پیگیری کند آن هم در چهارچوب یک نگاه ولایت مداری ولی یک جریان مرموز مسیر را عوض کرد.
حاج آقا برخی قبول ندارند که فردی یک روزه عوض شود آیا این نگرانی از ابتدا برای دوستان وجود نداشت و قابل پیش بینی نبود؟
بحث اینجوری میره به یک سمت دیگه ای نه اینکه یک روزه ایشان عوض شوند حقیقتا از اواخر دولت نهم برخی اشکالات آشکار شده بود و بویش هم می آمد ولی با مخفی کاری بسیار بود خیلی سعی می کردند که معلوم نشود ولی معلوم بود که ایشان تحت تاثیر یه فکری هست. بله در دولت نهم هم بعضا آشکار بود. به هرحال بعضی چهره ها در زمان دولت نهم روی کار آمدن که اصلا با شعارهای ایشان سازگار نبود. ایشان در سخنرانی جلوی دانشگاه شریف در جریان فتنه به مردم حزب الله قول داد که یک نفر از اینها سر کار نخواهند آمد اما متاسفانه الان سعی بر آن است که حزب اللهی ها نباشند. اینهایی هم که هستند یا بی اثرند یا بالاخره کار انقدر وسیع است که مورد حسابی دست و بالشان بسته است.
پس شما میفرمایید که آقای احمدی نژاد باعث دو دستگی و سرخوردگی نیروهای ارزشی و حزب اللهی شد؟
آقای احمدی نژاد ریشه ی این علت نیست. آقای احمدی نژاد تحت تاثیر آن جریان فکری خاص این اقدامات را انجام می دهد. ایشان اسلام را از و ولایت را از نگاه آن جریان پذیرفته است. آنهم جریانی که هیچ شناختی از اسلام حقیقی ندارد. در این فضای غبار آلود و مبهم تنها کاری که می شد انجام داد و برای اینکه آدرس گم نشود و مردم سرگردان نشوند و مسیر عوض نشود، چاره ای نبود جز اینکه یک تابلویی علم شود با شعارهای اصیل و با مشورت فقهای بزرگوار و تحت اشرافیت فقهای به نام و فرزانه و حکیم و امتحان پس داده و با رویکرد گفتمانی این تشکیلات راه اندازی شود.
جناب اقای متقی فر! در جریان انتخابات مجلس نهم شاهد بودیم که علی رغم حمایت بسیاری از بزرگان حوزه و دانشگاه از جبهه پایداری انقلاب اسلامی، دو نفر از فقها نیز صریحا با این جبهه مخالفت داشتند به هر حال این دو بزرگوار از دلسوزان نظام هستند.
بحث جبهه پایداری انقلاب اسلامی اعم از انتخابات است. اصلا برای انتخابات درست نشد اما از آنجا که با فصل انتخابات مصادف شد، برخی فکر کردند برای انتخاباته. بحث مخالفت چند نفر از بزرگان که شما اشاره کردید نیز طبیعی است که در مسائل سیاسی همه یکجور فکر نمی کنند اما این بزرگواران هم با شعارهای اصیل انقلاب مخالف نیستند. محاله که آن بزرگواران با شعارهای امام مخالف باشند. به هر حال در فضای غبار آلود انتخابات و در رقابتهای سیاسی سنگین ، حرف و شایعه زیاد اتفاق می افتد ولی بعد که مسئله کاملا روشن می شود، همه متوجه می شوند که موضوع جور دیگری بوده است. لذا باید حساب فقها را از حساب چهره های سیاسی خدعه گر جدا کرد . بالاخره در جریان انتخابات تلاش وافری شد که اتحاد صورت گیرد ولی متاسفانه عده ای از تلاشهای مکرر جبهه ی پایداری برای وحدت همراه با پایداری بر اصول و ارزشها، به تفرقه افکنی تعبیر کردند در حالیکه تلاش ما کاملا برای اتحاد و اتفاق بود. اصل ظهور جبهه پایداری برای ایجاد اجماع بین دلسوزان نظام بود که آن دو بزرگوار هم جزء دلسوزان نظام اند. پس این حرفا نیست چون من با بعضی از آن بزرگواران صحبت کردم آنها در عمق وجودشان انقلاب و نظام رو قبول دارند. اینجوری نیست. این فضای سیاسی فضای دیگه ای است که دیگران تدارک می بینند و این امواج را راه اندازی می کنند و بهره برداری می کنند و بعد رها می کنند. الان هم برخی از افرادی که از نام بزرگان سوء استفاده کردند برای رسیدن به مناصب قدرت، هیچ خبری نیست و حتی به آن بزرگواران هم سری نمی زنند چون هدفشان چیز دیگری بود.
یکی از خوبی های این انتخابات این بود که مردم به سخنان علما گوش دادند چه در جبهه ی پایداری انقلاب اسلامی و چه در جبهه متحد، نظر شما در اینباره چیست؟
این یکی از اتفاقات بسیار مثبت و دلگرم کننده در انتخابات اخیر بود. خیلی مهم است که مردم در مسائل خود و برای رفع ابهام، سراغ علما و فقها روند که این اتفاق در انتخابات اخیر افتاد. اما در این مواقع نباید اجازه داد تا عده ای از نام فقها سوء استفاده کنند و یا اینکه علما در این وسط هزینه شوند برای مطامع سیاسی برخی افراد و گروهها.
حاج آقا بهترین شعار عمله چه راه کاری و چه نظارتی هست که هرکدام از این نمایندگانی که به اسم جبهه ی پایداری وارد مجلس شدند خودشان دچار انحراف نشوند. آیا نظارت روی نمایندگانی که منتصب به جبهه ی پایداری هستند، می شود یا خیر؟
به هرحال ببینید که اصل جبهه ی پایداری که یک جریان گفتمانی بوده و هست در چارچوب این گفتمان تعدادی را نامزد کرده و به مجلس فرستاده و الان تعداد دیگری هم که ما نامزد نکریم در مجلس به جمع دوستان پیوسته اند چون گفتمان را پسندیده اند اینکه حالا با یه مکانیزمی نظارت بشه میشه یه تشکیلات حزبی ولی ما که حزب نیستیم و از طرفی ادما هم در عملکردشان آزادند اگر کسی در این چارچوب بماند باز دومرتبه و مستمراُ عضو پایداری هستند و اگر از این چارچوب خارج شدند، طبعا دیگه این افراد جزء پایداری نمیتونن باشند. عضو پایداری باید بر اصول و ولایت مداری، پایدار بماند که اگر اینگونه نبود که نمی توان راهروری مجلس را بروی وی بست و البته نقش مدیریت مجلس در پایداری نمایندگان بر اصول بسیار مهم است.
حضرتعالی در انتخابات بیشتر در کارهای اجرایی بودید و سابقه شما بیشتر در کارهای اجرایی بوده است.سوال ما این است که آیا در دوره های قبل سابقه داشته که به گروه ها و گفتمان ها هجمه ای صورت بگیرد مانند هجمه ای که در دوره نهم صورت گرفت؟
این بخش از هجمه تا به حال بی سابقه بوده است دلیلش این بوده که یه زمانی ما این طرف بودیم و اصلاحات رو در روی ما قرار داشت. اینجا اوضاع طور دیگری رقم خورد.
پایداری اومد یه حرفایی زد و یه شعارههای داد و باعث شد معادلات کمی تغییر کند و فراتر از اینکه یکی اصولگرا هست یا نیست صحبت مطرح شد جبهه پایداری اشاره کرد که شاخص ها شاخص های دینی و انقلابی رو ببینید انچه که امام و مقام معظم رهبری گفته اند را ما عملیاتی میکنیم شاخص هایی رو که گفته می شود. طبیعی است تعدادی هم ممکن است اصولگرا باشند ولی از ته دل این حرفها را قبول نداشته باشند و لذا افرادی که مورد نقد قرار گرفتن مخالف پایداری شدند.
در میان مخالفین اصولگرا هم بودند تعدادی از اصولگرا ها تحزب باورند و منافع حزبی را به همه چیز ترجیح میدهند ، این چارچوب پایداری نیست پایداری این تفکر را ندارد. ممکنه در یک خانواده که همه هم خانه هستند ولی به لحاظ طرز تفکر عده ای به حق نزدیکترند حق یه چیزیست که قابل معامله نیست.
نگاه ما این است که از نگاه حزبی یکی از اسیب ها و افت هاست، چرا که شما در نگاه حزبی مجبورید از بعضی از خطاهای هم حزبی ها یک اغماضی داشته باشید. ولی ما میگیم مگر نزدیکترین فرد ادم هم اگر خطا داشت نباید نادیده گرفت چون اینجا منافع مردم و اسلام و نظام مطرح است این را نمی شود .
به همین دلیل این سری افراد رو اوردن به تهمت زدن و دروغ پردازی ها ، که در حال حاضر به نظرم این افراد شرمنده هستند ، این افراد فتنه را فراموش کردند تنها حرفی که در فضای انتخابات داشتند فحش به پایداری بود ، معلوم شد اینها فقط از پایداری ناراحتند. انحراف بهانه شد تا چماقی گردد بر سر پایداری. آنها خودشان هم خوب میدونستند که ما نه تنها منحرف نیستیم بلکه اولین مخالفان سرسخت انحرافیم در حال حاضر نیز این موضع را داریم اون موقع هم داشتیم
شما دورنمایی جبهه پایداری را چطور می بینید؟
دورنما را فقط خدا می داند ما به وظیفمون عمل میکنیم ما احساس کنیم تکلیف چیست «مَا رَمَیْتَ إِذْ رَمَیْتَ وَلَکِنَّ اللَّهَ رَمَى» تونیستی که تیر میندازی خدا میندازه ولی تو بایدحتما کارت را انجام دهی وظیفتو انجام بدی جمع بندی اینده چه خواهد شد اینقدر عوامل بی شماری در آن جمع بندی موثره که تحت کنترل و اختیار ما نیست
به هر حال باید برنامه ای برای آینده وجود داشته باشد
بله مادر این مرحله پیروز بودیم ، دلیلش این هست که اگر در مجلس هشتم، 7 الی 8 نفر جرات طرح خیلی کارها را داشتند در این دور از مجلس الان به 100نفرحداقل 80 نفر رسیدند تکثیر خوبی اتفاق افتاده است.
این امر خوبی است؛ مردم حق گرا هستند ، یعنی این شعارها رو می پسندند و ما وظیفمون رو انجام میدیم الان یک خروجی خوبی به دست آمده چرا که در دور اول هرچقدر ما گفتیم بیاید لیست مشترک بدهیم این دوستان قبول نکردند در دور دوم که شاهد پیروزی ما بودند این دوستان فشار آوردند که باید در این دور لیست مشترک باشد ؛ معلوم بود که اصلا با واقعیت اشنا نیستند محیط را درک نمیکنند. نمیدانند که مردم چه جوری فکر میکنند.
ما در این بحث موفق تر بودیم خیلی جاها خواستند که از معیارهامون عدول کنیم تا انجایی که میشود برای مثال لیستمون مشترکاتش زیاد شود ولی آن دوستان گفتند نه ؛ شما که عددی نیستید و دو نفر سهمتون می تواند باشد. اصلا سهمیه چیه؟! لذا ما تعدادی زیادی رو کاندیدا کردیم که اصلا جزء پایداری نبودند تعدادی که اصلا عضو پایداری نبودند فقط چون با شاخص های ما منتطبق بودند و ادمای سالمی که حاشیه نداشتند تمام صحبت ما این بود ؛ افرادی که دارای مشکل هستند را در لیست قرار ندهید
الان اگر برگردیم به زمان قبل از انتخابات مجلس شورای اسلامی شما مجدداً همان سی نفر را لیست می دهید؟
ببینید انسان هرچقدر شناختش بالا می رود دقیق تر می شود . اینکه ما بگوییم همان افراد را انتخاب می کنیم نه این طور نیست، ممکنه ما در بررسی های مجدد تجربه هایی که کسب میکنیم با آدمای توانمندتر اشنا شویم لذا ما نمی گوییم که آنها بد بودن و الان دفاع میکنیم از آن لیستمون اما ببینید به هر مصداق قوی تری برسیم قطعا باید همان را شرعاً انتخاب کنیم حالا این مثل این است که شما اگر به آدمای قویتری برسی آیا جایگزین نمی کنید؟! قطعا می کنید و قطعا هم به آدمای قویتر می رسیم. جامعه پر از ادمای قویه که خاموش هستند. باید رفت و کشفشون کرد. امام چقدر استعدادهای خوب رو کشف کرد و مطرح کرد مسئولین فعلی کشور و افرادی که کشور را در جنگ مدیریت کردند و مسئولینی که شهید شدند این از کشفیات امام در این زمینه بود.
جبهه پایداری برای ریاست جمهوری و شورای شهر چه برنامه ای دارد؟
جبهه دارد همه اوضاع را رصد می کند . اما ما می گوییم؛ تبیین اولویتش از مصداق بیشتر است همچنان که در مجلس هم این نظر را داشتیم الان هم همین نظر را داریم وقتی مردم هوشمندانه وارد عرصه ی انتخابات بشوند این خیلی خروجیش مفیدتر است تا اینکه الان بپردازیم به مصداق.
باز به نظر من از الان تا فضای انتخابات داغ شود ما باید بپردازیم به تببین حقایق و تحلیل مسائل که مردم راه را اشتباه نروند، مردم در آدرس گرفتن دقیق باشند مردم در بررسی ها ریز بشوند ، اشخاص را بررسی کنند. بالاخره توی این نظام در این سی و اندی سال این افراد چکار کردند؟ در بین مردم چگونه زندگی کردند؟ نمی گویییم ما ورود نمی کنیم. قطعا ما ورود خواهیم داشت منتها الویت اول بصیرت افزایی و تبیین مسائل سیاسی و حوادث جامعه است.
به نظر شما جریان انحرافی در انتخابات شرکت می کند؟
ببینید گروهک انحرافی پیش از انتخابات مجلس غوغا و سروصدا راه انداخت گروه انحرافی در ضعف شدید تشکیلاتی به سر می برد و هیچی برای عرضه ندارد یعنی بخاطر عملکرد نامناسبش جایگاهی بین مردن ندارد هرکسی هم متصل به آنها باشد اندکی هم که رایُ داشته باشد از بین می رود. گروه انحرافی به نظر من دیگه تموم شد و به تاریخ پیوست به نظر من نباید بهش خیلی پرداخت. الان گروه هایی که به این جریان می پردازند دنبال اهداف خاصی اند.
گروه انحرافی یه کارایی کرد اما اصلا به نظر من جایگاهی بین مردم نداره که بخواهد رییس جمهور رو هم تعیین کند به زور و پول و پله هم نمی شود این کار رو کرد.
نظرات شما عزیزان:
برچسب ها : برنامه جبهه پایداری, انتخابات ریاست جمهوری, مجید متقی فر, دبیر جبهه پایداری, ,