کمیل نقی پور: در حالی که 30 سال از روز فتح خرمشهر توسط رزمندگان ایرانی می گذشت، مقاومت ایران این بار در موضوع هسته ای نتیجه داد.
برچسب ها : فتح خرمشهر تا فتح بغداد, کمیل نقی پور, مذاکرات هسته ای بغداد, ,
کمیل نقی پور: در حالی که 30 سال از روز فتح خرمشهر توسط رزمندگان ایرانی می گذشت، مقاومت ایران این بار در موضوع هسته ای نتیجه داد.
شامگاه 17 شهریور 1357 در حالی که محمدرضا پهلوی در کاخ نیاوران با کارتر رئیس جمهور وق امریکا گفتگو می کرد، همگان می دانستند که کار رژیم سر آمده و خون شهدای 17 شهریور طورمار رژیم را در هم خواهد پیچید. گرچه در سالهای گذشته این روز خدا کم رنگ تر از سال قبل گرامی داشته می شود اما رجانیوز بنا به سنت « فذكر هم بايام الله» یادنامه مختصر از آن روز خدایی را تقدیم می کند. باشد که مقبول درگاه حق افتد!
ارسلان ظاهري بيرگاني: کشور ایران، از لحاظ «مجموعه ذخایر نفت و گاز» در جهان اول است(1) اما وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی از گذشته موجب شکل گیری یک "اقتصاد تک محصولی" شده است. در کشور ما، متاسفانه سالهاست که همچنان نفت را به صورت خام صادر و درآمد حاصل از آن را نیز در "بودجه جاری" مصرف می کنیم، این در حالی است که "اقتصاد تک محصولی" از متزلزل ترین انواع اقتصادها است و کشورهایی با چنين پايهي اقتصادي جزو کشورهای وابسته جهان به شمار می روند و بحران های اقتصادی همیشه تهدید کننده این گونه مدل های اقتصادی است.
محمدرضا کائینی: کارکرد و کارنامه مرحوم حجتالاسلام و المسلمین علی ابوالحسنی(منذر) در میان تاریخنگاران معاصر «بیبدیل» و فقدان وی «جبرانناپذیر» است. مرحوم ابوالحسنی از بدو پژوهشهای خویش در باب تاریخ معاصر ایران، بهویژه دوران مشروطه، به این مهم واقف شد که در منقولات تاریخی از این مقطع، حلقههای مفقودهای وجود دارند که بهعمد از دید ناظران و تاریخنگاران به دور نگاه داشته شدهاند.
ارسلان ظاهري بيرگاني
نفت، سیاسی ترین کالای جهان
نفت، کالایی استراتژیک که روز پنجم خرداد 1287 برای اولین بار در ایران، در مسجدسلیمان کشف شد و صدور آن از سال 1292 ش / 1913 م - یعنی يكسال پيش از وقوع جنگ جهاني اول ـ آغاز شد.
نويسنده انگليسي كتاب « Oil Persian» در اين باره مينويسد:
محمد مهدي اسلامي
۲۵ مهرماه ۱۳۳۱ بود که دولت نهضت ملی شدن صنعت نفت اعلام نمود که ایران روابط دیپلماتیک خود را با بریتانیا قطع میکند. این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که تلاش انگلستان برای کودتا در ایران در راستای حفظ منافع نفتی خود پس از شکست در برابر این نهضت مردمی برای آنها آشکار گردید. اندکی پس از این بود که تمام دیپلماتهای انگلیس که نقش عوامل اطلاعاتی آن کشور را بازی میکردند، ایران را ترک کردند. این اقدام ضربهای کاری و سرنوشت ساز بود که تمامی امیدها و برنامه ریزیهای انگلستان برای انجام یک کودتا را بر باد داد.
جواد محمدی*
امريكا و برخی از کشورهای عربی محور سازش بارها سعی در جدا کردن سوریه از ایران و جبهه مقاومت كردهاند و جهت نیل به این هدف به ترفندهای مختلفی متوسل شده اند. تهدید به حمله نظامی توسط امريكا بعد از سقوط صدام، حمله هوایی اسرائیل به سوریه در شهریور 1386 و عدم محکومیت آن توسط کشورهای عربی و نهایتا پیشنهاد مالی 20 میلیارد دلاری از طرف عربستان به حکومت سوریه از جمله این اقدامات بوده است.
اسماعيل نوده فراهاني
به نظر ميرسد آشنايي ما ايرانيان با تمدن جديد غرب به دوران صفويه باز ميگردد. ايرانيان در اين دوره به توپخانههاي غربي به عنوان نوعي ابزار، احساس نياز كردند و از برادران شِرلي براي ساخت توپخانه كمك گرفتند. اما استيصال واقعي ما در برابر غرب مربوط به دوران جنگهاي ايران و روس و شكستهاي خفتباري است كه تصوير «ما» را مخدوش كرد. «ما»ي شكست خورده از روس نميتوانست سرش را بالا بگيرد و اينجا بود كه سئوال «عباس ميرزاي قاجار» شكل گرفت؛ «علت انحطاط و عقب ماندگي و در نتيجه شكست ما چيست؟»
منصور حداد
ملت ایران در 200 سال اخیر مانند دیگر ملتهاي منطقه در یک مناقشه روزمره با دولت های قدرتمند اروپایی بوده است. ایرانیان در نارضایتی نسبت به بی کفایتی مدیریتی قجری و باز شدن دست خارجی ها مشروطه به راه انداختند. اما خیزش مردمی به سرعت با تدبیر سفارت انگلیس به نتیجه ای مطلوب نرسید. فرمانده نیروهای انگلیسی در منطقه رأساً یک نظامی قزاق را جایگزین سلطنت قاجار کرد و سرخوردگی ناشی از شکست مشروطه با برپا شدن یک دیکتاتوری نظامی وابسته و مزدور، تلخکامی 20 ساله ای بر مردم ایران تحمیل کرد.
ایران، کشوری که رضاخان پهلوی به مدت 16 سال سلطنت بلامنازعش را بر آن گسترانده بود، با کمتر از دو ساعت مقاومت در برابر نیروهای متجاوز انگلیسی و روسی، به اشغال دولتهاي متفق در جنگ جهانی دوم درآمد. رضاشاه کبیر(!) شهریور ماه سال 1320 تمامی راه های شوسه و راه آهن شمال و جنوب کشور را در اختیار کشورهای اشغالگر گذاشت و دو لشکر اصلی خود، در تهران، را نیز مرخص کرد، تا سازگاری و گوش به فرمانی خود را نسبت به انگلستان مجددا اثبات و خطای تمایل حداقلی به آلمان ها و تعلل در اجرای دستور ارباب خود را محو کند.
كمبود اطلاعات و فضاسازي رسانه هاي عربي و غربي در مورد حوادث سوريه مسالهاي است كه افكار عمومي ايران را نسبت به حوادث رخ داده در طي ماه هاي گذشته در اين كشور همپيمان استراتژيك ايران مغشوش كرده است. سعدالله زارعي كارشناس مسائل بين الملل در گفتوگو با رجانيوز به سوالهاي خبرنگار ما در مورد نقش تركيه، اخوان المسلمين و حوادث اخير سوريه پاسخ داده است.
آيتالله خوشوقت از جمله اساتيد برجسته اخلاق است كه سالها مجلس وعظش در تهران و قم از مسئولان و مقامات كشوري گرفته تا دانشجويان و طلاب جوياي حق را به سمت خود كشانده است.
اين عالم بزرگوار و انقلابي اگرچه هيچگاه در مسندي از مسندهاي نظام مقدس جمهوري اسلامي تكيه نزده اما همواره تحليلها و پيش بينيهاي دقيق او در عالم سياست تحسين كارشناسان و تحليلگران سياسي را به همراه داشته است.
در چهار قسمت پیشین، به ناسیونالیسم پرداختیم و مشخصاً در بخش پیشین «مکتب ایرانی» مورد بررسی قرار گرفت. اکنون بخش پایانی مجموعه مقالات «ناسیونالیسم ایرانی» (گرچه بهتر است بخوانید ناسیونالیسم ضدایرانی) با محوریت آیه ۲۶ سوره فتح و طرح احادیث و روایات پیرامون این آیه تقدیم میشود. امید است قلب نازنین امام عصر از ما خشنود باشد.
پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی: داریوش همایون (وزیر اطلاعات و جهانگردی دولت آموزگار) معتقد بود که پافشاری ایران بر ادعای مالکیتش بر بحرین بیهوده است. از منظر همایون، بحرین چیزی جز ایجاد نارضایتی سیاسی و اجتماعی ندارد و باید در پی راهحل آبرومندانه بود تا ماجرا با کمترین هیاهو و جار و جنجال فیصله یابد!
ماه بهمن، ماه پیروزی انقلاب و ظهور وقایع مهم تاریخ کشور بزرگ ایران است. ملت غیور ایران در این ماه پس از تحمل سالها دیکتاتوری آخرین شاه، انقلابی را به پیروزی رساندند که در دل این انقلاب گفتنیهای فراوانی است. بیشک بازگویی رویدادهایی که در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن سال 57 و پس از آن رخ داد، حلاوتی را در دل نسل دیروزی و امروزیها به بار میآورد که ثمره آن اشک شوق و فریاد اللهاکبر در یومالله 22 بهمن است. حال با هم بخشی از وقایعی که در روز 16 بهمن گذشت را میخوانیم.
تحولات منطقه خاورمیانه در روزهای اخیر و قیام اعراب علیه حکومتهای دیکتاتور که تاکنون با حمایت دولتهای غربی بر سر کار بودند، سبب شده تا کارشناسان سیاسی دست به تحلیل ماهیت و هویت این اقدامات و قیامها بزنند.
در این زمینه، یکی از رویکردها مقایسه آشوبهای سال گذشته ایران با انقلاب مردم تونس و مصر است؛ مقایسهای که بیشتر از سوی رسانههای حامی جریان مخالف جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته و برای احیا و امیدوار کردن این جریان انجام میشود.
تكرار تاريخ انقلاب؛ 14 اسفند- 18تير- 26تير و...
رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار اخيرشان با مردم شهر مقدس قم درباره فتنه 88 فرمودند: «هنوز خيلى جا وجود دارد براى تحليل و تبيين و روشن كردن زوايا و ابعاد اين فتنهاى كه دشمن طراحى كرده بود.» (19/10/89)
بنابراين نگاه از ابعاد ديگر به فتنه سال گذشته ميتواند زواياي تازهاي از اين براندازي را روشن کند. تلاشهاي بني صدر در فتنه 14 اسفند 59 که با تکيه بر آراي خود قصد داشت بين نظام وصفوف مردم فاصله اندازد و کارآمدي «ولايت فقيه» را به چالش بکشد؛ و موج سازي با «سپاهي» و «بسيجي» خواندن حمله کنندگان به مردم و ادعاي شکنجه در زندانها واعدام افراد کم سن وسال و بازتاب گسترده اين اتهامها از طرف منافقان و سعي وي و هوادارانش براي ايجاد بحران داخلي در حالي که کشور گرفتار گسترده ترين جنگ در منطقه بود، همه از رفتارهاي براندازانهاي به شمار ميآمد که تکرارش در فتنه 88 مشاهده شد.
محمدعلی صدر شیرازی
محمدحسن روزی طلب: هنوز 10 سال از انتصاب حضرت آیت الله خامنه ای به امامت جمعه تهران نگذشته بود که پس از عروج آسمانی بنیانگذار انقلاب اسلامی، به وصیت امام خمینی، مجلس خبرگان امام جمعه تهران را به رهبری انقلاب برگزید. امام جمعه تهران در دوران حیات امام، خطبه های تاریخ سازی را مانند خطبه 15 اسفند 1359 که در آن خشم انقلابی در برابر بنی صدر، جایش را به صبر به فرموده امام داده بود، خطبه غرا پس از عزل بنی صدر، خطبه روشنگرانه پس از پذیرش قطع نامه ایراد کرده بود.
در این نوشتار به هفت خطبه تاریخی و تاریخ ساز آیت الله خامنه ای در دوران رهبری ایشان می پردازیم:
تشكيك در سلامت انتخابات
انتخابات یکی از جلوه های مشارکت سیاسی است که آحاد مردم از طریق راهکارها و ضوابط قانونی تعیین شده، فرصت دخالت در سرنوشت خود و جامعه را پیدا می کنند. پيش بيني الزامات اجرايي در قانون اساسي و قانون انتخابات، مديريت هوشمندانه و هوشياري و حضور حماسي ملت شريف ايران باعث گرديده است كه در طول سه دهه گذشته بطور ميانگين هرسال شاهد يك انتخابات در كشور باشيم. يكی از موضوعاتي كه همواره در آستانه برگزاري هر انتخاباتی، ترجيحا از سوي محافل و رسانه هاي خارجي و معاندان نظام و بعضا از سوي برخي اشخاص و گروههای سیاسی داخلی مطرح مي شود، تشکیک در سلامت انتخابات و دامن زدن به شائبه تخلف در آن بوده است. اين فضا سازي و رفتار انتخاباتي مسموم از سوي دشمنان نظام و انقلاب قابل پيش بيني است اما طرح و يا تكرار اينگونه مسايل از سوي عناصري از درون نظام جاي تامل بسيار دارد.
فردا 17 دي، سالروز اجراي طرح استعماري كشف حجاب به دست رضاخان در سال 1314 است. 75 سال پيش رضاخان قصد داشت با قلدري و زور چكمه و آژان چادر از سر هويت واقعي زن مسلمان و خداپرست بكشد، امروز هم در دنياي مدرن با شيوه هاي نوپديد تلاش مي كنند تا زن را دچار از خودباختگي كرده و نگاه ابزاري به زن را ترويج نمايند.
مصاحبه با دكتر كريم مجتهدي، استاد فلسفه دانشگاه تهران
اجتماع 110 هزار نفری بسیجیان
حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در خجسته عید سعید غدیر خم، عید ولایت و امامت، و در آستانه 5 آذر سالروز تشکیل بسیج، در اجتماع 110 هزار نفری بسیجیان، مضمون حقیقی واقعه عظیم غدیر را، تجلی امامت و پیشوایی عادلانه و سعادت بخش همه جوامع بشری در طول تاریخ دانستند
در ميانه جنگ صفين هنگامي كه هاشم مرقال فرمانده شجاع لشكر امير مومنان(ع) به شهادت رسيد، پسر وي پرچم پدر را برداشت و وجدان و فطرت لشكر را خطاب قرار داد: «حتي اگر ثواب و عقاب و بهشت و دوزخي نبود، جنگيدن در كنار علي بر همراهي با معاويه پسر هند جگرخوار فضيلت داشت».